Елвис Пресли прекарва голяма част от кариерата си като най-голямата

...
Елвис Пресли прекарва голяма част от кариерата си като най-голямата
Коментари Харесай

Запознайте се с Гладис Пресли, майката на Елвис Пресли и любовта на живота му

Елвис Пресли прекарва огромна част от кариерата си като най-голямата суперзвезда на Америка – и в това време открадва сърцата на безчет дами. Но съгласно някои хора артистът е имал очи единствено за една жена: майка му Гладис Пресли.

Гладис е огромна фигура в живота на Елвис. Свръхгрижовна майка-орлица, тя влива всичките си упоритости и обвързаност в единствения си наследник. Но когато той става прочут и сполучлив, тя повяхва под неумолимия искра на прожекторите.

Нейната преждевременна гибел през 1958 година изцяло съкрушава Елвис – и предвещава личната му ранна гибел съвсем точно19 години по-късно.

 Historic Blue Moon Museum Verona MS 023

Майката и бащата на Елвис

Гладис Лав Смит е родена на 25 април 1912 година, Госпожа Пресли израства в свят надалеч от славата и благосъстоянията, които синът й един ден ще реализира. Като щерка на фермер на памук, тя навършва пълноправие в Мисисипи.

След това, през 30-те години на предишния век Гладис срещна съдбовно Върнън Пресли, до момента в който е на черква. Въпреки че е четири години по-голяма от него – а Върнън, на 17, е малолетен — те лъжат за възрастта си, с цел да се оженят през 1933 година И скоро Гладис забременява.

За Гладис това значи, че Елвис гълтам целия капацитет, който брат му близнак би имал, в случай че беше оживял. Твърди се, че тя има вяра, че „ когато единият близнак умира, този, който е оживява, получава цялата мощ и на двамата. “

През идващите години пък тя от своя страна ще подари Елвис с двойно повече любов.

 Girls Girls Girls Poster B

Докато Елвис израства, Гладис Пресли – може би травмирана от загубата на брат му – постоянно го държи покрай себе си. Когато е бебе, тя даже го влачи в чувал със себе си, до момента в който работи на памучни ниви.

Според Елвис първата ария, която записва, е за майка му. През 1953 година, на 18-годишна възраст, той отива в Sun Studio в Мемфис, с цел да запише „ My Happiness “ като подарък за рождения ден на Гладис. Този запис се оказва искрата, която в последна сметка ще възпламени една суперзвезда.

Но възходът на Елвис бележи рухването на Гладис. Въпреки че се гордее със сина си, тя мъчно се оправя със славата му. В имението на Елвис в Мемфис, Грейсланд, съседите се подиграват по какъв начин Гладис пере навън, а чиновниците на Елвис я молят да спре да храни пилетата си на моравата.

„ Иска ми се още веднъж да сме небогати, в действителност ми се желае “, споделя тя един път на другар по телефона. В диалог със своя братовчедка пък Гладис се назовава „ най-нещастната жена на Земята “.

Депресирана, изолирана и объркана от славата на сина си, тя стартира да пие и да взема хапчета за намаляване. До 1958 година развива хепатит.

 Elvis Presley Hollywood Walk of Fame Star

През август 1958 година се популяризира новината, че майката на Елвис е болна. Елвис, който тогава служи в армията на Съединени американски щати и е ситуиран в Германия, бързо се прибра у дома, с цел да я види и идва тъкмо в точния момент. На 14 август 1958 година Гладис умира на 46-годишна възраст. Въпреки че повода е сърдечен удар, по-късно се открива, че един от допринасящите фактори е чернодробна непълнота заради алкохолно отравяне.

„ Това ми разруши сърцето “, споделя Елвис Пресли. „ Тя постоянно е била най-личното ми момиче. “

На погребението й Елвис е безутешен. „ Сбогом, скъпа. Обичахме те “, споделя артистът на гроба на Гладис. „ О, Боже, всичко, което имам, изчезна. Живях живота си за теб. Обичах те толкоз доста. “

Елвис едвам върви, откакто погребва майка си. И доста близки до него споделят, че се е трансформирал окончателно след гибелта й – той скърби за загубата й с години и мисли за нея по отношение на съвсем всичко, което прави.

Дори след гибелта си, майката на Елвис Пресли резервира своето въздействие в живота на артиста. Когато се срещна с бъдещата си брачна половинка Присила, той приказва непрекъснато за Гладис. Дори се счита, че вижда аналогия сред двамата. По-късно Присила отбелязва, че майката на Елвис е била същинската „ обич на живота му “.

Въпреки че мнозина намират околните му връзки с Гладис за сърцераздирателни, други повдигат въпроси за това какъв брой „ извънредно “ близки са. Дори бащата на Елвис Върнън – който също е непосредствен със сина си – наподобява учуден от тесните връзки сред майка и наследник.

По някакъв чудноват метод даже гибелта на Елвис е обвързвана с майка му. Почти тъкмо 19 години откакто погребва Гладис, Елвис Пресли умира на 16 август 1977 година

Той и родителите му са заровени един до различен в имението му Грейсланд.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР