Елена Рибакина направи фурор на тазгодишното Открито първенство на Великобритания,

...
Елена Рибакина направи фурор на тазгодишното Открито първенство на Великобритания,
Коментари Харесай

След епична битка: Шампионката от Уимбълдън записа първи успех след големия триумф

Елена Рибакина направи възторг на тазгодишното Открито състезание на Англия, трансформирайки се в първата казахстанка, спечелила трофей от Големия шлем. През предходната седмица тя откри американското си турне с присъединяване на шампионата в Сан Хосе, само че още в откриващата си среща позволи поврат против бъдещата шампионка Дария Касаткина. Днес обаче казахстанската представителка подсети за изявите си на Уимбълдън и реализира първия си триумф като " мейджър " шампионка, надделявайки със 7:5 6:7(3) 6:1 над квалификантката Мари Бузкова в дуел, траял тъкмо 3 часа. В идващия стадий международната №27 ще се изправи против победителката от срещата сред десетата сложена Кори Гоф и Мадисън Бренгъл.

Фаворитката изпитваше известни проблеми с това да откри ритъма си при започване на дуела и ударите ѝ постоянно излизаха отвън очертанията на корта. Това ѝ коства закъснение от ранен пробив и 1:3, само че след това тя стартира да показва играта, извела я до трофея на Уимбълдън, и обърна нещата в своя изгода за 5:3. Макар да бе пробита, до момента в който сервираше за продобиване на сета, Рибакина не разреши това да окаже въздействие на представянето ѝ и притисна съперничката си в последния вероятен миг, с цел да осъществя късен брейк, подпечатал триумфа ѝ в дебютната част.

Вторият сет също не бе лишен от конспирация, като качеството на игра остана високо, а продължителните разигравания от главната линия също изобилстваха. Първата, която съумя да оползотвори опциите си, бе Бузкова, с цел да поведе с 6:5, само че тя още веднъж разреши напрежението да я завладее и напълно скоро бе сложено началото на тайбрек. В него резултатът се развиваше изцяло равностойно до 3:3, преди чехкинята да поеме контрола върху протичащото се и да завоюва последните 4 точки от сета, възвръщайки паритета в обособените елементи.

Рибакина си върна контрола още в откриващите минути на финалния сет, където отличното разпространение на ударите ѝ донесе пробив още в първия гейм на противничката. Това внесе успокоение в дейностите на 23-годишната казахстанка, която продължи да господства събитията с помощта на изцяло изчистената си от неточности игра и не след дълго реализира втори пробив за 4:1, с който предреши изхода на мача в своя изгода.

Wimbledon champion takes out Marie Bouzkova 5-7, (3)6-7, 6-1 in an epic three-hour 1st Round.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР