Електроразпределение Юг, което е част от EVN България, завърши подготовката

...
Електроразпределение Юг, което е част от EVN България, завърши подготовката
Коментари Харесай

EVN България завърши подготовката за предстоящия зимен сезон

Електроразпределение Юг, което е част от EVN България, приключи подготовката си за есенно-зимния сезон, когато мрежата и оборудванията работят при огромни товари и тежки климатични условия, това оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Извършена е ревизия, а там където би трябвало и ремонт, на въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и основни станции, обезпечени са съоръжение и профилирана техника, както и ресурс от складови наличия и материали. Особено внимание се отделя на зимните курорти и туристически центрове, прецизираха от компанията.

Дейностите по зимна подготовка са били тествани от Министерството на енергетиката. До този миг са инспектирани над 56 000 км мрежи "средно " и "ниско " напрежение, 13 000 трафопоста и основни станции, почистени са 678 км просеки, сменени или ремонтирани са 2908 стълба. В наличност са към този момент отдалечени щанги за събаряне на лед от проводници, снегоходки и радиостанции, както и дизел-генератори, които могат да се употребяват при нужда.

По отношение на профилираната машинизация сдружението разполага с 367 високопроходими коли, 9 моторни шейни, 29 високопроходими автовишки, както и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се употребяват в труднодостъпни места.
75 спешни екипа ще дежурят непрекъснато, при изключителни обстановки има опция за включване и на спомагателен брой сътрудници. През 2017 година сдружението е вложило над три милиона лв. за полагане на подземни кабелни линии - в регионите на Асеновград, Стамболийски, Ямбол, Елхово, Тополовград, Бургас и Поморие.

За оправянето с разнообразни обстановки през зимата, EVN България ще разчита и на положителното взаимоотношение на своите районни диспечери и ръководители на звена с локалните управляващи в лицето на регионалните шефове, общините и териториални дирекции "Гражданска отбрана ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР