Електронните устройства за еднократна употреба за тютюнопушене ще бъдат забранени

...
Електронните устройства за еднократна употреба за тютюнопушене ще бъдат забранени
Коментари Харесай

Забраняват вейповете във Великобритания

Електронните устройства за еднократна приложимост за тютюнопушене ще бъдат неразрешени във Англия, с цел да се спре пристрастяването на децата към тях.

Очаква се всеки миг английското държавно управление да разгласи тази фрапантна мярка за ограничение на тютюнопушенето.

Решението, което към момента не е публично идва на фона на проучване, че вейповете за еднократна приложимост са употребявани най-вече от хора под 18 години.

Вейповете за еднократна приложимост постоянно се продават в ярки цветове и с аромати като " дъвка за балончета ". В някои магазини те са ситуирани на предни гишета покрай сладкишите. 

Предполага се, че решението ще се опита да копира модела на Австралия, която не разрешава всички вейп устройства без рецепта.

Въпреки че устройствата се популяризират като средство против тютюнопушенето, те добиват изключителна известност и карат хора, които даже не са били пристрастени към цигарите, да стартират да ги използват. 

Според статистиката за последната година тук са продадени над 5 милиона вайпа за еднократна приложимост, което е фрапантно нарастване по отношение на предишни години.

В началото на годината държавното управление разгласи схемата " замяна за прекъсване ", която планува 1 от всеки петима британци, пристрастени към тютюнопушенето, да получи своя стартов комплект вейп, с който да се бори против зависимостта. Крайната цел държавното управление е дефинирало ясно: " нация без тютюнев пушек ". До 2030 година държавното управление желае да сведе феновете на тютюневи произведения до 5%. 

Един милион вейпа ще бъдат раздадени на пушачи във Англия в опит на държавното управление да откаже нацията от нездравословния табиет. Предвижда се и паричен бонус от 400 паунда за всяка бременна жена, спряла тютюневите произведения.

Финансирането на схемата ще коства на държавното управление еквивалента на близо 100 милиона лв. за две години и ще е от бюджета на здравното министерство.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР