Електронните цигари, особено тези с ароматни добавки, предизвикват масово унищожение

...
Електронните цигари, особено тези с ароматни добавки, предизвикват масово унищожение
Коментари Харесай

Електронните цигари също причиняват негативни за здравето ефекти


Електронните цигари, изключително тези с ароматни добавки, провокират всеобщо заличаване на моноцити – кафези, участващи в имунната система на организма, се споделя в обява в списание Frontiers in Physiology.

Според учените вредата е сериозна и те оферират продажбата на такива заместители да се ограничи, а производителите да са задължени да показват на опаковките всички налични съставни елементи. „ Призоваваме управляващите да защитят здравето на хората “, декларира Ирфан Рахмант от университета в Рочестър, Съединени американски щати.

През последните две-три години известността на електронните цигари се усили и учените започнаха интензивно да се интересуват дали тези заместители на елементарните цигари фактически са по-малко нездравословни от тях. Изследванията доведоха до спорни резултати. Установено е, че тютюневият пушек е по-опасен за белите дробове, само че в изпаренията на електронните цигари също има доста канцерогенни и токсични субстанции. Рахман и сътрудниците му са открили също, че течностите за електронни цигари, изключително тези, които са ароматизирани, имат и едно изключително отрицателно свойство. Те унищожават моноцитите /едни от основните видове имунни кафези, при което се провокират възпалителни и други реакции, които изострят въздействието на нездравословните субстанции върху белодробната тъкан. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР