Топ медицинска БГ технология беше демонстрирана пред Европейския парламент днес.

...
Топ медицинска БГ технология беше демонстрирана пред Европейския парламент днес.
Коментари Харесай

Демонстрация на топ медицинска БГ технология в Европейския парламент


Топ здравна БГ технология беше демонстрирана пред Европейския парламент през днешния ден. Дигиталното решение на Чек Пойнт Кардио ще стане основа за европейската цифрова промяна в опазването на здравето, оповестиха за БГНЕС представители на Екологичен потенциал.

Набиращата все по-голяма известност система за онлайн наблюдаване на пациенти в действително време Чек Пойнт Кардио, беше употребена като най-хубава процедура в извършената в Европейския парламент конференция за цифрово опазване на здравето.

Под председателството на евродепутата Андрей Ковачев и със специфичното присъединяване на еврокомисаря Мария Габриел, на една маса седнаха представителите на Европейската комисия, на европейски пациентски организации, и на цифровата промишленост в опазването на здравето, с цел да възнамеряват бъдещето на електронното опазване на здравето.

Европа е континентът са най-голяма потребност от отдалечена диагностика и грижа, заради застаряващото население и растежа на хроничните болести.

Държави като Естония, Финландия и Хърватия, към този момент вкарват цялостна смяна в здравните си системи, сподели Тапани Пиха, отговорник за трансграничното електронно опазване на здравето в Европейска комисия. Те стартират да влагат в предпазен модел на опазване на здравето, основан върху масирано наблюдаване на популацията и основаване на бази данни, които да се проучват и да се построяват прогностични модели. 22 от 28 страни от Европейски Съюз към този момент работят по сходни планове, в това число България.

Общо мнение е, че цифровата промяна на здравето изисква, пациентът да застане в центъра на вложенията, а не здравното заведение.

За тази цел, технологиите, сходни на Чек Пойнт Кардио, са напълно в посоката на бъдещото европейско опазване на здравето. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР