Категории: 46 Източници: 56

Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени ...

Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени

Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени сиамски близнаци
Лекарите от университетската болница „ Акдениз “ в турския курортен град Анталия се борят за живота на двойка недоносени сиамски близнаци, обвързвани в главата, съобщи Анадолската организация.

На 22 юни 32-годишната Фатма Евренсел е родила в петия месец от бременността с цезарово сечение тежащите едвам четири кг сиамски близнаци.

Основният проблем пред лекарския екип, който не престава битката за живота на новородените, е, че макар съществуването на обособени мозъци, близнаците имат общи кръвоносни съдове.

Специалистите от болничното заведение в Анталия споделят, че бебетата мъчно биха оживели в случай че не се извърши интервенция по разделянето им. Все още макар че не е планувана точна дата за деликатната процедура.

Бащата Юмер Евренсел се чака скорошно развиване и се надява „ най-малко едното да оживее “. Той настоява, че лекарите са предложили и разновидността аборт, който макар че е бил невъобразим за фамилията.

БГНЕС напомня, че през август 2016 година в Сливен се родиха сиамски близнаци, обвързвани в таза. На специфичен брифинг в „ Пирогов “ лекари оповестиха заключението на 17 медицински експерти, че интервенцията по разделянето им е невъзможна, а Фондът за лекуване на деца на два пъти отвода да финансира сходна процедура в чужбина. Само след месец сливенските сиамски близнаци ще навършат две години. /БГНЕС

Източник: bgnes.com
PromoMall.bg