Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени

...
Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени
Коментари Харесай

Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени сиамски близнаци
Турски лекари в Анталия се борят за живота на недоносени сиамски близнаци
Лекарите от университетската болница „ Акдениз “ в турския курортен град Анталия се борят за живота на двойка недоносени сиамски близнаци, свързани в главата, съобщи Анадолската организация.

На 22 юни 32-годишната Фатма Евренсел е родила в петия месец от бременността с цезарово сечение тежащите едвам четири кг сиамски близнаци.

Основният проблем пред лекарския екип, който продължава битката за живота на новородените, е, че макар съществуването на обособени мозъци, близнаците имат общи кръвоносни съдове.

Специалистите от болничното заведение в Анталия споделят, че бебетата мъчно биха оживели в случай че не се извърши интервенция по разделянето им. Все още обаче не е планувана точна дата за деликатната процедура.

Бащата Юмер Евренсел се чака скорошно развиване и се надява „ най-малко едното да оживее “. Той твърди, че лекарите са предложили и разновидността аборт, който обаче е бил невъобразим за фамилията.

БГНЕС напомня, че през август 2016 година в Сливен се родиха сиамски близнаци, свързани в таза. На специфичен брифинг в „ Пирогов “ лекари оповестиха заключението на 17 медицински експерти, че интервенцията по разделянето им е невъзможна, а Фондът за лекуване на деца на два пъти отхвърли да финансира сходна процедура в чужбина. Само след месец сливенските сиамски близнаци ще навършат две години. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР