Електронната система за прием в общинските детски градини, детските градини

...
Електронната система за прием в общинските детски градини, детските градини
Коментари Харесай

На 20 май започва регистрацията за прием в детските градини и подготвителните групи във Варна | Първото класиране ще бъде обявено до 17:00 ч. на 3 юни

Електронната система за банкет в общинските детски градини, детските градини с яслени групи и за подготвителните групи в учебните заведения -, ще бъде дейна за регистрация на заявки от 10:00 ч. на 20 май .

Крайната дата за кандидатстване е 30 май . До 23:59 ч. на този ден могат да се записват, редактират или анулират заявки за банкет, след което системата ще бъде затворена.

Заявления за банкет в първа възрастова група за образователната 2024/2025 година могат да подават родители, чиито деца през тази година навършват 3-годишна възраст (родени през 2021г.). За яслените групи към детските градини заявки могат да подават родители на деца, родени през 2022 и 2023 година

От общинската дирекция „ Образование и юношески действия “ прецизират, че водещ аршин за банкет на детето е близостта на детската градина или учебното заведение до непрекъснатия му или сегашен адрес . При образуване на групите се взима под внимание и времето на уседналост на детето по отношение на този аршин, за което се получават друг брой точки. За банкет в първа и в предучилищна група по този аршин най-много 500 точки получават децата с 2 и над 2 години уседналост . За яслите най-много точки получават децата с неизменен през последните 10 месеца адрес.

По спомагателните критерии най-много 10 точки получават децата с двама работещи или регистрирани в Бюрото по труда с право на парично обезщетение родители, близнаците, децата със болести, децата с един или двама умряли родители. С преференции се употребяват и фамилиите, в които един от родителите е със заболяване.

10 точки получават и децата от многодетни фамилии, настанените в приемно семейство или при родственици , под полицейска протекция и тези от профилираните институции. 10 точки по този аршин получават децата, които имат братя или сестри в същата ясла или детска градина, в случай че са посещавали яслените групи на същото образователно заведение, както и децата с незнайни родители.

Първото класиране ще бъде оповестено до 17:00 ч. на 3 юни.

Резултатите ще се разгласяват в електронната система, както и на видно място във всяка детска градина. От 4 юни до 16:30 ч. на 7 юни класираните деца се записват в детската градина, в която са признати.

До 11 юни се афишират свободните места за второ класиране.

От 10:00 на тази дата до 23:59 ч. на 14 юни електронната система ще бъде отворена за регистрация, редактиране и нулиране на заявки за банкет. Резултатите от второто класиране ще бъдат оповестени до 17:00 ч. на 17 юни, а записванията ще продължат от 18 до 21 юни.

Третото класиране ще продължи от 24 юни до 5 юли . След привършване на електронния банкет и при съществуване на свободни места за всички възрастови групи в детските градини те ще се афишират информативно в електронния указател за банкет и в уеб страниците на детските градини. Кандидатстването за тях става на място, като класирането се прави по входящ номер.

Информация по отношение на записването и електронния банкет родителите могат да получат на адрес. На уеб страницата е оповестен график на дейностите за банкет за образователната 2024/2025 година В рубриката „ Указания “ родителите могат да намерят най-често задаваните въпроси и отговори по отношение на приема, както и телефони за връзка с специалисти от Дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

След привършване на електронния банкет в рубриката „ Актуално “ на електронния указател ще бъдат обявявани регулярно свободните места за всички възрасти. За тях родителите ще имат опция да аплайват на място в мечтаната детска градина. Класирането на признатите деца е по входящ номер. В системата електронно ще се записват заявки за образователната 2024/2025г.

Повече информация за приема родителите могат да получат на тел. 052 820 262 и тел.052 820 187.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР