С най-висшата форма на изразяване, а именно с танцов спектакъл,

...
С най-висшата форма на изразяване, а именно с танцов спектакъл,
Коментари Харесай

Огнената Кармен покорява Варна

С най-висшата форма на изложение, а точно с танцов театър, Балетът на Държавна опера - Русе ще превземе сърцето на морската столица.

Новата балетна режисура по музиката на едноименната опера на Жорж Бизе, допълнена и обогатена с още фрагменти от други произведения на композитора – „ Арлезианката “ и някои малко познати симфонични и камерни негови творби, дава неповторимата опция на балетната натрупа на Русенската опера да опитва в танцовите техники на неокласицизма с детайли на авангардния танц.

На 11 юни от 21.00 часа в Летен спектакъл – Варна Държавна опера - Русе показва: " К А Р М Е Н " - балет по музика на Жорж Бизе.

Билети - на касата на спектакъл " Българан " и в мрежата на, и.

Създатели

Създадена от брилянтния креативен екип на Държавна опера - Русе, новата балетна режисура на „ КАРМЕН “ обогатява класическата история със актуален взор и новаторски хореографски решения.

Хореографията и либретото са дело на Наталия Осипова известна като примабалерина на Михайловския спектакъл в Санкт Петербург, балетен възпитател в Държавния спектакъл в Санкт Петербург, а в сегашния миг – възпитател в Лион и хореограф с интернационална изява. Тя е танцьор, хореограф, балетен режисьор, учител по типичен и присъщ танц.

Неустоимата КАРМЕН

Истински впечатляваща художествена интерпретация, която включва в себе си и по този начин емблематичните арии от операта „ КАРМЕН “ в осъществяване на солистите на Държавна опера - Русе: Александър Крунев – в ролята на Тореадора, Петър Костов – в ролята на Дон Хосе и Петя Цонева – в ролята на неустоимата Кармен!

Това е креативно, хореографско и художествено решение, което мощно кореспондира с композиционния жанр на Бизе и с драматургията на неговата обичана от публиката опера. Страстна обич, изпепеляваща ревнивост, сантиментално поетично възприятие, мистична хубост и завладяващи страсти – всичко това в цялостната власт на Съдбата – влива една пълнокръвна прочувствена картина във фантазиите, въображението и възприятията на публиката през силата на музиката и провокациите, които непроменяемо участват в актуалния танцов език.

Балетната натрупа на Русенската опера сътворява една от най-провокативните, една от най-красивите, една от най-завладяващите продукции, съизмерими със международните балетни спектакли от близкото минало и настояще.

Не е за изпускане

Не пропускайте тази незабравима опция да се потопите във вълшебството на балета и буйната история на пленителната Кармен под звездното небе на Летния спектакъл във Варна!

Билети - на касата на спектакъл " Българан " и в мрежата на, и.

Следете нашите публични канали за идните ни събития и начинания:

Facebook:

Instagram:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР