Електрическият седан Mercedes-Benz EQE, който беше показан през есента на

...
Електрическият седан Mercedes-Benz EQE, който беше показан през есента на
Коментари Харесай

476 и 626 к.с.: Наточената ел. E-Klasse Mercedes-AMG EQE дебютира в две версии

Електрическият седан Mercedes-Benz EQE, който беше показан през есента на 2021 година като правоприемник на E-Klasse, към момента не е пуснат в продажба, само че към този момент се снабди с две „ наточени “ версии от подразделението AMG. Късно нощес Mercedes-AMG показа електрическите спортни коли EQE 43 4Matic и EQE 53 4Matic+: първият получи двудвигателен силов тракт с мощ 476 конски сили, а систематичната мощ на електрическите мотори на втория е 626 конски сили.
`476

Седаните EQE 43 4Matic и EQE 53 4Matic+ получиха по два електромотора, батерия с приложим потенциал от 90.6 киловатчаса, задвижване на всички колела и изцяло ръководено шаси AMG Ride Control+ с въздушно окачване. Версиите се разграничават с изключение на по мощ и по някои механически нюанси.

`476

При EQE 43 4Matic синхронните мотори са с непрекъснат магнит и обезпечават общо 476 конски сили и 858 Нм въртящ миг. Такъв седан форсира от място до 100 километра в час за 4.2 секунди, а оптималната скорост е електронно лимитирана на към 210 километра в час. С едно зареждане на батерията електрическата кола изминава 533 километра в цикъла WLTP.
`476

За EQE 53 4Matic + е заявен силов тракт с мощ 626 конски сили, а с опционалния пакет AMG Dynamic Plus мощността на моторите може за малко да доближи 687 конски сили и 1000 Нм въртящ миг. Времето за ускоряване до " 100 " е 3.5 или 3.3 секунди (с AMG Dynamic Plus), а оптималната скорост е надлежно 220 или 240 километра в час.
`476

В същото време 53 4Matic + има разнообразни намотки и ламинирани статорни пластини за по-висок ток, както и подсилено окабеляване и по-сложна охладителна система. Последната има специфични канали в алуминиевия профил на рамката на акумулатора и във вала на ротора на електродвигателя и игления нагревател, които са направени от висококачествена керамика.
`476

И двете версии на Mercedes-AMG EQE имат няколко налични режима на шофиране, превключването сред които трансформира мощността на електрическия силов тракт. Например в режим Comfort е налична 80-85 % от мощността, в Sport - 90 %, а единствено Sport + обезпечава 100 %. Освен това при Sport и Sport+ колата " кляка " с 15 милиметра, до момента в който при Comfort просветът се контролира автоматизирано според от скоростта.
`476

Задните колела на седаните могат да се завиват до 3.6 градуса, увеличавайки маневреността. Задвижването на четирите колела е еднообразно и при двете версии. Също по този начин, за „ наточените “ Mercedes-AMG EQE са планувани цифрови светлини, които могат да " рисуват " препоръки за навигация по пътя. По предпочитание могат да се поръчат карбоново-керамични спирачки, 22-цолови джанти и Hyperscreen панел в купето, под чието стъкло са комбинирани три екрана.
`476

Стартът на продажбите на елементарния Mercedes-Benz EQE е плануван за лятото на 2022 година, по това време AMG версиите на EQE 43 4Matic и EQE 53 4Matic + също ще се появят в дилърите. Цените ще бъдат оповестени по-близо до старта.
`476

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР