Електомобилите на Tesla отново поскъпват – този път с около

...
Коментари Харесай

Tesla отново вдига цените на електромобилите


Електомобилите на Tesla още веднъж нарастват – този път с към 1000 $
(снимка: CC0 Public Domain)

Американската компания за електрически автомобили Tesla увеличи цените на създадените в Съединени американски щати кросоувъри Model Y и седани Model 3 Long Range с 1000 $. Вдигат се цените и на някои версии на Model 3 и Model Y, създадени в Китай, с 10 000 юана (около $1580).

Миналата година Tesla неведнъж усилваше цените на най-достъпните версии на електрическите си коли и в Съединени американски щати. Така да вземем за пример, спрямо януари 2021 година, цената на електрическия Model Y Long Range се повиши с 20% в Съединени американски щати, а на Model 3 Long Range седан – с 10,6%.
още по темата
Повишаването на цените на Tesla идва на фона на възходящите разноски за първични материали, предизвикани от обстановката в Украйна. Това, както отбелязва, може да се трансформира в сериозна спънка за проектите на Tesla и други автомобилни производители да пуснат по-достъпни електрически транспортни средства.

Според анализатора Грегъри Милър от Benchmark Mineral Intelligence, покачването на цените на никел, литий и други материали може освен да забави, само че даже и краткотрайно да обърне дълготрайната наклонност на – най-скъпия съставен елемент на електрическите транспортни средства, което ще спъне разпространяването на електрическите автомобили.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР