Eкспозиция с декоративни пана на художник-приложника Карамфила Адамова ще се

...
Eкспозиция с декоративни пана на художник-приложника Карамфила Адамова ще се
Коментари Харесай

Благотворителна експозиция в галерия Пловдив

Eкспозиция с декоративни пана на художник-приложника Карамфила Адамова ще се открие в изложбената зала на ДПХ във фоайето на Общинския съвет в Пловдив.  

Творбите ѝ ще оживят пространството със своята характерна техника „ мозайка ” и богатото многообразие от материали – стъкло, керамика, пъстър пясък и с акцент върху полускъпоценните камъни. 

Паната на Адамова реализират позитивно лъчение вследствие на кристалната конструкция, наличието на естествени материали и символиката от геометрични съчетания. Благоприятното им влияние е удостоверено от Асоциация " Феномен ". Средствата от изложбата ще бъдат за лекуване на художничката, която страда от влошено зрение.

Карамфила Борисова Адамова се изявява като художник-приложник. Над 10 години е работила като помощник - аниматор в студия за анимационни филми. Разработва сбирка от 50 модела битови кукли в български носии, утвърдени от комисия по дизайн. Колекцията намира необятна реализация в интернационалните изложби в Англия, Франция, Япония, Португалия и Холандия. Има добър банкет и в наши държавни институции – Министерски съвет, посолства.

Най-новите разработки са декоративни пана, изпълнени от рециклирани материали – стъкло, керамика, пясък, с акцент тук-там от полускъпоценни камъни. По мнение на наши радиеситезисти и Асоциация „ Феномен “ паната имат позитивно лъчение с помощта на кристалната конструкция, наличието на естествени материали и символиката на геометричните съчетания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР