Експлозивите използвани взривяването на тръбите на Северен поток 1 и

...
Експлозивите използвани взривяването на тръбите на Северен поток 1 и
Коментари Харесай

Бивш шеф на Нафтогаз: Русия е монтирала взривните устройства по Северен поток още по време на строителството

Експлозивите употребявани взривяването на тръбите на Северен поток 1 и Северен поток 2 са били сложени върху тръбопроводите още в процеса на тяхното създаване. Тази сензационна версия показва в изявление за немския „ Зюддойче цайтунг “, оповестено в понеделник, някогашният началник на украинската газова компания „ Нафтогаз “ Андрий Коболев, написа Offnews.bg. По неговите думи увреждането на двата газопровода е акт на бойкот на съветските секрети служби.

Седмица откакто бяха видяни течовете на газ в тръбопроводите, Западът не се съмнява, че повредите са резултат от бойкот. Тайните служби виждат ясни признаци за дейностите на Москва. Кремъл от своя страна упреква Съединени американски щати.

„ Тези тръбопроводи в Балтийско море се следят доста добре. В тръбите са инсталирани доста датчици, които разрешават наблюдението на газовия поток. “ – разяснява Коболев. Според него експлозивите са били сложени в тръбопроводите от съветски военни кораби и това „ е доказано “. „ Известно е също, че на тези кораби е предоставена задача от ВМФ на Русия да организират подривни интервенции в намерено море. “ – прибавя някогашният управител.

Според Коболев руснаците са инсталирали експлозивите по време на строителството на тръбопроводите. „ Във финалната фаза на строителството на „ Северен поток 2 “ всички задгранични компании и техните кораби към този момент бяха глобени. Така че строителството на тръбопровода беше приключено единствено от съветски кораби. Тези механически съдове бяха ескортирани от съветски военни кораби. И тръбопроводът беше приключен навръх мястото, на което в този момент е станала детонацията. “ – акцентира Андрий Коболев.

Коболев счита, че Кремъл е имал основателни аргументи да повреди тръбопроводите. " За Русия самата доставка на газ не е бизнес. Тези доставки бяха оръжие, което Русия постоянно е била подготвена да употребява, с цел да изнудва Европа. Особено Германия в никакъв случай не искаше да го признае. "

Германският вътрешен министър Нанси Фейзер разгласи основаването на интернационална група за следствие на случая с присъединяване с изключение на на Германия, още на Швеция и Дания. „ Искаме да създадем взаимен екип за следствие, работещ според законодателството на Европейски Съюз, за който и трите страни ще дават своите следователи “, сподели Фейзер. Екипът ще бъде формиран от специалисти от флота, полицията и разузнаването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР