Експлозиите по моста, свързващ Русия и КримРемонтът на Кримския мост,

...
Експлозиите по моста, свързващ Русия и КримРемонтът на Кримския мост,
Коментари Харесай

Ремонтът на Кримския мост ще приключи чак юли 2023 г.

Експлозиите по моста, свързващ Русия и Крим
Ремонтът на Кримския мост, който беше развален при гърмеж предходната събота, се планува да завърши до юли 2023 година, съобщи „ Ройтерс “, като се базира на документ, оповестен на уеб страницата на съветското държавно управление.

Мостът, свързващ Кримския полуостров и Южна Русия, пострада след детонация, за която Москва упрекна Киев. Украйна не е поела отговорност за гърмежа.

Керченският мост, който свързва Русия с Крим, е считан за ненавиждан знак на окупацията на южния украински полуостров от Кремъл и за един от влиятелните планове на Владимир Путин, открити персонално от него.

На фона на изказванията на Русия за дребни повреди по моста, наподобява много изобличаващо, че ремонтът може да бъде приключен чак през лятото на идната година.

Мостът е както извънредно алегоричен за Русия, по този начин и значим логистичен маршрут за доставяне на съветските сили в Крим и в южната част на окупираната от Русия Украйна. Повредата на жп линията остави съветските сили на юг с една-единствена жп линия за доставяне – сред Краснодар и Мелитопол – и то в този момент в обсега на офанзивите на Украйна.

Взривът на моста стана ден откакто Путин означи 70-ия си рожден ден и на фона на засилващите се рецензии в Русия към воденето на войната против Украйна след поредицата от все по-опустошителни неуспехи на бойното поле през последните седмици.

След гърмежа на моста пък последваха ужасяващи съветски офанзиви по цивилно население и инфраструктура, които върнаха доста украинци в бомбоубежищата. Много хора бяха убити от съветската войска.

Русия откри и България във гърмежа, като твърдеше, че камионът, взривил моста, е тръгнал от страната ни. Разбира се, стана ясно, че това няма нищо общо с истината, а Путин просто организира поредна хибридна офанзива по отношение на страната ни.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР