Експертизи, недоимък и парадокси. Тези три думи описват ежедневието в

...
Експертизи, недоимък и парадокси. Тези три думи описват ежедневието в
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова показа уникални СНИМКИ и ВИДЕО, разкриващи потайностите на криминалистите и МВР

Експертизи, недостиг и парадокси. Тези три думи разказват всекидневието в Института по криминалистика у нас.

Това е мястото, на което се съхранява анатомията на българската престъпност. А в коридорите му, където късният социализъм битува с техника на най-високо равнище, се вижда диагнозата на сегашното - няма хора, които да правят работа. Няма и пари, с които те да бъдат привлечени. Това излиза наяве от репортаж на Миролюба Бенатова, показано в утринния блок на Нова телевизия.

700 ДНК проби, назначени от Министерство на вътрешните работи по разнообразни каузи, чакат ред за разбор повече от година. Причината за забавянето на експертизите е периодическата липса на консумативи през последните 3 години. Това стопира работата на лабораторията към Министерство на вътрешните работи за по няколко месеца.


Така наподобява " складът " за материални доказателства

„ Хората си мислят, че експертизите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се случват бързо. Нашите показа, в случай че са от телевизия, от телевизионните сериали, не са доста реалистични, защото сме ходили в чужбина и знаем, че нещата не се случват като в телевизионните сериали”, декларира Димитринка Маркова, шеф на Института по криминалистика към Министерство на вътрешните работи.


Куршумоуловител


В Института се събират и всички гилзи, които са регистрирани за закононарушение у нас

Тук се намира и данни, свързани с шесторния палач от Нови Искър Росен Ангелов, чийто мъртвец както БЛИЦ към този момент писа, към момента лежи в моргата .

Какво се крие зад стените на Института по криминалистика гледайте във видеото:


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР