Експертите наричат пандемията от коронавирус новия тероризъм, предизвиквайки най-голямата криза,

...
Експертите наричат пандемията от коронавирус новия тероризъм, предизвиквайки най-голямата криза,
Коментари Харесай

Пет мерки, които най-вероятно ще се въведат при полетите

Експертите назовават пандемията от ковид " новия тероризъм ", предизвиквайки най-голямата рецесия, с която се е сблъсквала авиоиндустрията в миналото. За да се оправят с нея, всички летища по света ще би трябвало да изготвят тактики за обезпечаване на безвредно пътешестване. Промените сигурно ще бъдат огромни. 

Процесът на регистрация на летищата може да отнеме до 4 часа. А за какво? В тези часове се прави обществено дистанцирана инспекция, санитарно разчистване на пасажерите и багажа им и доста други неща. Времевите шпации сред полетите евентуално също ще бъдат по-големи, заради нуждата от изцяло разчистване на салоните на самолетите и повишените противоепидемични ограничения на летищата. Есперти чакат тези ограничения да са извънредно затегнати най-много при нискотарифните полети, при които самолетните компании не поддържат хигиената постоянно идеална, а по-скоро отстраняват единствено най-видимите замърсявания и по-рядко вършат изцяло разчистване на самолета. 

Какво ще се промени?

Има голям брой стъпки, които биват обсъждани от специалистите. Възможна е възбрана за преместване на ръчен багаж в пътническия салон на самолета, както и всевъзможни други персонални съоръжения за удобно пътешестване - надуваеми възглавнички и одеяла. Задължително ще бъде носенето на маски за лице, както и ръкавици. Регистрирането ще става независимо, преместването на бажажа през пътните ленти - също. 

Друга мярка, за която се приказва, са здравните паспорти на хора, прекарали към този момент инфекцията и кръвни проучвания на място, даже при най-малкото подозрение за съществуване на Covid-19. Новите технологии също ще имат значима роля за развиването на бъдещия авиотранспорт. Ще бъде въведено лицево сканиране на пасажерите, преди да се качат на борда, вместо физическа инспекция от оторизиран чиновник, а редица самолетни компании като British Airways и EasyJet към този момент са подхванали тази стъпка. 



Според Световния съвет за туризъм и пътувания " новото обикновено " ще включва съвсем наложително потребление на онлайн регистрации и безконтактни заплащания, също по този начин и отделяне на обособени " площадки за стерилизация ", през които пасажерите би трябвало да минават, преди да доближат общите площи и пътникопотока там. Непрекъснатото термично сканиране би трябвало да стане процедура по всички летища - и дребни, и огромни. 

UV стерилизация?

Наскоро самолетните компании Simply Flying разгласиха отчет, съгласно който се разпознават повече от 70 разнообразни аспекта на пътническото пътешестване, които се чака да бъдат трансформирани. Един от тях е въвеждането на електростатична или UV стерилизация за пасажерите и техните движимости. Според The Telegraph UV почистването евентуално ще стане нещо всекидневно за летищата по света, а от лондонското летище " Heathrow " споделиха, че следва да тестват този тип стерилизация през идващите седмици. 

Все още няма обаче безапелационни решения по какъв начин ще се възобнови цялостта на въздушния превоз оттук- нататък. Новите протоколи и стандарти се дефинират след противоположна връзка от асоциации, представляващи другите браншове за пътешестване, в това число Международната асоциация за въздушен превоз, Международната асоциация на летищния съвет, Международната асоциация на круизните линии, Асоциацията за пътешестване на Съединени американски щати, Асоциация за пътешестване в Тихоокеанска Азия, Международната организация за гражданска авиация, Организацията за икономическо съдействие и развиване, Европейската комисия за пътешестване и Световната организация за туризъм. 

Но каквито и ограничения да бъдат взети, бъдещето на въздушния превоз, съгласно публикация в New York Times, към момента е тъмно: " Няма налична широкодостъпна ваксина. Може да минат месеци, в случай че не и години, преди самолетните компании да стартират да обслужват толкоз полети, колкото преди пандемията. Дори когато хората стартират да летят още веднъж, трансформацията в промишлеността може да бъде толкоз огромна, колкото и след 11 септември. "


 „ Плашат ни с 14 дни, а родният туризъм от години е под карантина
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР