Експертите на Световната здравна организация (СЗО) на този етап не

...
Експертите на Световната здравна организация (СЗО) на този етап не
Коментари Харесай

СЗО успокои: Няма ръст в разпространението на варианта от Южна Африка!

Експертите на Световната здравна организация (СЗО) на този стадий не регистрират растеж в циркулацията на открития през май в Южна Африка нов вид на ковид C.1.2. и той не е включен в описите на " разновидностите, предизвикващи паника " и на " разновидностите, предизвикващи интерес ", заяви ТАСС, като цитира Маргарет Харис от СЗО.

На брифинг в Женева тя означи, че от организацията са в контакт с учените в РЮА, които " през юли за пръв път показаха резултати от проучванията на разновидността C.1.2 " на SARS-CoV-2.

В света до момента са регистрирани към 100 случая с проявяване на разновидността C.1.2, като първите известия са от месец май от РЮА. Вариантът е проникнал към този момент в ДР Конго, в Китай, Нова Зеландия, Англия, Португалия, Швейцария.

Според южноафриканския Национален институт по инфекциозни заболявания, разпознали разновидността, той може да има нараснала настъпателност по едно и също време с по-висока резистентност към имунизациите.

Вариантът С.1.2 е разновидност на разновидността C.1, който е разпознат в РЮА през януари 2021 година Групата С.1 на новия ковид предстои на бързи разновидности - с два пъти по-голяма скорост, в сравнение с при останалите, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР