Експертите на еSky разработват и се занимават с продажбата на

...
Експертите на еSky разработват и се занимават с продажбата на
Коментари Харесай

Динамичните пакети на eSky правят организирането на пътуване или почивка бързо, лесно и изгодно

Експертите на еSky създават и се занимават с продажбата на динамични пакети наред с другата им активност. Какви са аргументите за това решение?
Нека първо кажем, че eSky.bg е онлайн платформа за образуване на пътувания, където клиентът може да провежда цялото си пътешестване от А до Я, резервирайки самолетни билети, настаняване, туристически застраховки, наем на автомобил и преживявания, което ни прави неповторим one-stop shop в областта на туризма. Компанията е основана като онлайн туристическа организация в Полша, а през 2008 година открихме първия си клон отвън страната и той беше точно в България. Добре подготвеният личен състав дружно с положителните условия на работа, както и персонализираната услуга, която предлагаме, ни вършат най-голямата и най-силна онлайн туристическа компания в Централна и Източна Европа. В eSky Group работят близо 1000 души, които поставят изключителни старания за това продуктът, който предлагаме, непрестанно да се усъвършенства и развива, както и обслужването на клиентите ни да е на най-високо равнище. Пазарите, на които оперираме, са 50, а желанието ни е да предложим на клиентите си експедитивност, улеснение и прелестен интерфейс, който да разрешава елементарен достъп, даже и от телефона. Тук е значимо да отбележа, че съгласно изследване, което организирахме с GFK тази година, марката eSky има най-висока известност точно в България (цели 81%), по отношение на другите пазари в Централна и Източна Европа.

Въпреки че главният ни артикул са самолетните билети, в този момент интензивно се фокусираме и разпространяваме неповторим артикул, наименуван динамични пакети, за и. Комбинираме полети и хотел в една резервация, с цел да не се губят часове в досадно търсене и сглобяване на пътуването. Закупуването на пакет е постоянно по-изгодно, в сравнение с закупуването на полет и настаняване поотделно, а това пести освен пари, а и време. Освен това потребителите имат независимост на избор на час на тръгване на полета и на самолетна компания, съобразена с потребностите им. Пакетите от полет и хотел на eSky.bg оферират както опция за избор на закрепени дати от клиента, по този начин и опцията за гъвкави дати. По този метод клиентът може да избере избран интервал, в който желае да пътува, като пред него ще се пресъздават най-хубавите предложения за пакети за този интервал.
Каква е разликата сред обичайния туроператор и това, което предлага еSky?
- Основната разлика е, че от цифрова туристическа организация се трансформираме в оркестратор на пътувания, който предлага доста повече еластичност и благоприятни условия. Например обичайните туроператори се концентрират върху не толкоз огромен брой дестинации, за които имат контрактувани условия за прилагане на съответни хотели и сделка за транспорт с съответна чартърна самолетна компания или автобусна компания. Това, което ние се опитваме да създадем, е да използваме обширния си инвентар от полети и места за настаняване, с цел да позволим на клиентите да персонализират всичко по отношение на потребностите и желанията им. Основното преимущество в нашата работа са гъвкавостта и наборът от безчет варианти за избор на място за настаняване.
Разкажете повече за гамата от хотели, с които работите?
- eSky предлага необятна гама от високо оценени хотели, като на този стадий местата за настаняване доближават съвсем един милион, а проектът ни е да увеличим тази численост с още най-малко 300 хиляди до края на тази година. Пакетите оферират хотели и други места за настаняване, част от които няма да намерите на никое място другаде.
Реклама
Освен хотелско настаняване и полет при нас потребителите могат да се възползват от други услуги като интензивности, преживявания, наем на автомобил, билети за събития, спортни, културни мероприятия в цяла Европа и света.
Какво е пазарното преимущество на вашия нов артикул - city break пакети и пакетите за почивки?
- City break е термин, който ние въведохме първи в България. У нас постоянно използваме израза " дълъг уикенд ", само че ние взехме решение да не назоваваме късия градски отдих " уикенд отмора ", тъй като желаеме да дадем независимост на потребителя да избира по кое време желае да пътува. Нашите city break пакети за къси пътувания може да се отнасят и за отмора в делничните дни, защото наред с хоум офиса през последните години се появи и едно ново разбиране - workation (комбинация сред думите work и vacation), при което хората работят, само че паралелно с това посещават и опознават нови места. Важно е да се спомене, че към този момент не преглеждаме тези къси city break пътувания единствено през призмата на евтините полети. Разбира се, това към момента е фактор, който съгласно скорошно изследване взаимно с GfK над 60% от интервюираните българи вземат поради, когато провеждат сами по-кратки пътувания в чужбина. Въпреки това атрактивните дестинации за пътешестване (41% от отговорите), опцията за гъвкави дати (58%) и стандартът на настаняване (21%) също са значими за пътуващите. Виждаме, че всички тези потребности на пътешествениците в действителност се задоволяват от city break пакетите. Освен това от ден на ден хора се насочват към независимо проведеното пътешестване освен за късите, само че и за по-дългите си почивки. Причината е, че те виждат късмет да спестят забележителна сума пари, изключително в интервал на двуцифрена инфлация. Именно тук се появяват нашите пакети за почивки, които оферират на клиентите необятен набор от дестинации с еластичност във връзка с това какъв брой време желаят да прекарат по време на почивката си, по кое време желаят да летят, къде желаят да спят и какво желаят да вършат.

Искаме да дадем независимост на клиентите си, когато избират своята оферта, за разлика от туроператорите, чиито оферти постоянно са базови и потребителят избира от къс лист с дестинации. Така не клиентът се преценява с офертите на туроператора, а ние като организация се съобразяваме с желанията на клиента.
Каква е посоката, в която ще се развива eSky в софтуерно отношение?
- Благодарение на софтуерните ни преимущества, усъвършенствания разбор на данни, както и вградени AI решения ние ще подобряваме персонализацията на своите предложения под формата на пакети. Посоката е да продължим да надграждаме и обогатяваме услугите, а точно резервация на всеки детайл от пътуването единствено с няколко клика. Това е голям плюс при потреблението на онлайн платформа за образуване на пътувания, каквато е eSky.bg. Не знам дали това, което се случи през 2020 година, не се оказа най-големият катализатор в нашата промишленост. През затворените месеци, когато хората не пътуваха и не се знаеше какво ще се случи, доста туристически организации се концентрираха в създаването на автоматизации за улеснение на клиентите. Ние не вършим изключение и продължаваме да развиваме предлагането на услугите. Миналата година беше рекордна за eSky Group като продажби, а упованията са, че 2023 година даже ще е още по-добра. Стойността на продажбите на eSky Group за 2022 година, изразена в TTV (Total Transaction Value - Обща стойност на транзакциите), се усили със 78% спрямо 2021 година и възлиза на 632 млн. евро. Този резултат също е с 11% по-добър от 2019 година - финансово най-хубавият интервал за компанията преди пандемията.
Реклама
Или систематизирано казано, главната посока, в която eSky Group ще върви през идващите години, е да се превърнем в top of mind платформа за пътувания освен в България, само че и в Централна и Източна Европа. Целта ни е да сме тези, които въодушевяват потребителите за пътешествия, като в това време им предлагаме най-хубавата персонализирана оферта за тях, когато те я търсят. С горделивост можем да кажем, че сме на прав път да заемем тази позиция на всички пазари в Централна и Източна Европа след няколко години.
Това ли е методът, по който се промени пазарът в последните години?
- Да, клиентите започнаха да търсят услуга " всичко в едно ". Живеейки в свят, изпълнен с софтуерни решения, цифровизация и изкуствен интелект, бизнесите, които желаят да просперират, са тези, които не изостават в нито един аспект. Изключение не прави и туризмът като промишленост. Потребителите търсят бързи и комфортни решения, които да задоволяват техните потребности. Що се отнася до пътуването, ние предлагаме тъкмо това - платформа, в която елементарно можете да запазите полет+хотел в пакет, само че и да си резервирате всеки различен детайл от вашето пътешестване тъкмо по ваш усет и на преференциална цена. А нашият главен фокус е точно непрекъснатото възстановяване на нашите услуги.
Свързани публикации ВЕИ съоръжения и профилиран туризъм: новото при евросредствата за винения бранш 4 септември 2023, 11:08 Туризъм: Годината на заведенията 2 декември 2018, 16:18
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР