Експертите на банката JP Morgan са уверени, че технологичният прогрес

...
Експертите на банката JP Morgan са уверени, че технологичният прогрес
Коментари Харесай

JP Morgan: Автоматизацията ще увеличи световния БВП с $1,1 трилиона

Експертите на банката JP Morgan са уверени, че софтуерният напредък ще докара до увеличение на продуктивността и като разследване от това – до стопански растеж. Само след 10-15 години международният Брутният вътрешен продукт ще нарасне със сума, съпоставима с Брутният вътрешен продукт на Австралия или Мексико.
Аналитиците на JP Morgan разгласиха доклад, в който описаха евентуалното въздействие на роботизацията и автоматизацията върху продуктивността на труда и стопанската система. “Влиянието на технологията на икономическия растеж и на пазара на капитали към този момент е мъчно да бъде оценено” – означиха специалистите в този документ, оповестен от Business Insider.

Авторите на това проучване смятат, че автоматизацията внезапно ще усъвършенства продуктивността на труда. Тази причинност може да бъде проследена през цялата история. Всеки софтуерен пробив води към редица едни и същи трансформации – част от служащите се заменя от машини и като разследване от това, за осъществяването на една и съща работа се изисква по-малко работна мощ.

Автоматизацията покачва продуктивността на всеки и дава опция за извършване на повече задания. А софтуерният напредък образува нови промишлености с висока продуктивност, които оказват огромно въздействие на пазара на труда.

Експертите на JP Morgan смятат, че всички тези фактори ще доведат до растеж на международния Брутният вътрешен продукт. Към сегашен ден той е $75,6 трилиона, само че след 10-15 години ще се усили с 1-1,5%, т.е., с към 1 трилион.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР