Експерти по транспорт и безопасност на движението обсъдиха в Бургас

...
Експерти по транспорт и безопасност на движението обсъдиха в Бургас
Коментари Харесай

В Бургас пешеходците ще пресичат след натискане на бутон

Експерти по превоз и сигурност на придвижването разискаха в Бургас финалния план за реорганизация и рехабилитация на бул. " Демокрация ". Неговото осъществяване ще стартира през месец март и ще обгръща от кръстовището на булевардите " Демокрация " и " Стефан Стамболов ", до кръстовището с улица " 24-ти Черноморски пехотен полк ". Последното ще стане кръгово, което ще докара до понижаване на трафика. Финалният план беше показан на работна среща от заместник-кмета по строителство Чанка Коралска.

Идеята е да бъде обезпечена независима лента за придвижване на бързата автобусна линия, BRT 2 и на тролейбуса, които минават по бул. " Демокрация ". Цялото трасе е дължина 1800 метра. То ще бъде ремонтирано и асфалтирано. Ще се извърши ремонт на тротоарите и бордюрите, а осветлението по булеварда ще бъде сменено. Подлезът на улица " Дунав " до Професионална гимназия по механоелектроника също ще бъде освежен. В него за хората с увреждания са планувани асансьори.
По план кръстовищата на които има светофарни уредби по бул. " Демокрация " ще бъдат включени към система за ръководство на трафика. Всички останали пешеходни пътеки, отвън тези кръстовища, ще бъдат контролирани със светофари с бутони.
Велоалеите ще бъдат актуализирани, а тротоарите разширени. За таксиметровите коли са планувани 35 стоянки.
Преди днешната среща планът беше обсъждан с живеещите в региона на бул. " Демокрация ", с автоинструктори, таксиметрови водачи, представители на вело обществото в града. Предстои осъществяването на наложителните съгласувателни процедури преди да стартира действителната строителна работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР