Експерти от Московския ветеринарен комитет посочиха основните признаци, по които

...
Експерти от Московския ветеринарен комитет посочиха основните признаци, по които
Коментари Харесай

Това са ранните признаци на инсулт

Експерти от Московския ветеринарен комитет показаха главните признаци, по които може да се дефинира инсулт при домашни любимци, заяви телевизия " Москва 24 ".

Според ветеринарните лекари признаците могат да бъдат разграничени на две етапи. В първата и ранна фаза зениците на животните могат да се разширят, мускулният тонус да понижава, сърдечната периодичност и дишането да се забавят. За втората фаза те изброяват следните присъщи белези: отвод от хранене, асиметрична дисторция на муцуната с издаден език, изкуствен надолнище на главата, нарушена съгласуваност, слюноотделяне, крайниците отхвърлят и гърчове.
 Учени разкриха коя е повода за оплешивяването Учени разкриха коя е повода за оплешивяването
Учени от Северозападния университет в Чикаго обясниха каква е повода за оплешивяването. Резултатите от проучването са оповестени...

Когато се появят сходни признаци, както и всяка друга внезапна смяна в държанието на домашния любим, ветеринарните лекари предлагат неотложно да потърсите профилирана помощ от ветеринарна клиника. Обикновено на животното се прави компютърна томография (CT) и ядрено-магнитен резонанс (MRI).

„ Всичко може да стартира с летаргично държание и загуба на вкус. Разбира се, това може да са прояви на изцяло разнообразни болести, само че би трябвало да разберете, че всяка такава смяна е сигнал, че домашният любим би трябвало да бъде показан на ветеринарния доктор “, сподели ветеринарката Александра Григориева. Тя добави, че нормално инсулт се развива мигновено, само че признаците могат да се появят последователно в продължение на няколко дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР