Експерти от канадското издание HotCars съставиха списък с най-евтините автомобили

...
Експерти от канадското издание HotCars съставиха списък с най-евтините автомобили
Коментари Харесай

Нов списък с най-евтините автомобили в света

Експерти от канадското издание HotCars сформираха лист с най-евтините коли от цялостен ​​свят. Той включва осем автомобила, които са компактни, лесни за ръководство, имат мотори с ниска мощ и като предписание - най-основното равнище на сигурност, с което даден модел може да бъде пуснат на пазара. Място в листата получи една съветска кола - Lada Granta.
Mitsubishi Mirage  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

Сред моделите, определени от изданието, са коли от Китай и Индия, както и от Европа и Съединени американски щати. Най-скъпата кола в листата е Mitsubishi Mirage, на стойност 14 990 $. Съставителите на тази ранглиста означават, че японският хечбек е подобаващ за непретенциозни водачи, които преглеждат автомобила само като транспортно средство от точка А до точка Б.

Smart ForTwo  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

На седмо място се класира двуместният Smart ForTwo - най-евтиният автомобил в Европа, цената на който стартира от 14 650 $. Малкият хечбек със задно задвижване, изключително комфортен за тесните европейски улици, се създава във фабрика във Франция и се продава в 46 страни по света.
Chevrolet Spark  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

На шесто място е Chevrolet Spark с цена от 14 400 $, който се продаваше и под марката Daewoo, преди да бъде закупен от General Motors през 2002 година. Въпреки че Spark е най-достъпната нова кола на американския пазар, тя коства четири пъти повече от най-евтината кола в Индия.
Dacia Sandero  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

Следващата в листата е румънската Dacia Sandero - най-бюджетният модел, предлаган във Европа е на цена от 8300 $. Автомобилът е на поточната линия от 2007 година и от този момент е трансформирал три генерации. Новото потомство се предлага и у нас, като цената за България стартира от 19 600 лева
Lada Granta  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

Четвъртото място отива при Lada Granta. Най-евтиният модел на АвтоВАЗ е с цена от 6 700 $ и от дълго време е бестселърът на автомобилния гигант в Толиати. Както канадците означават, Lada е известна със своето неприятно качество и ниско равнище на сигурност, заради което непрекъснато се трансформира в воин на шегите в мрежата.
Hong Guang Mini EV  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

Третата позиция заема единственият електромобил в класацията - Hong Guang Mini EV, който се подрежда на второ място по известност измежду " зелените " коли в Китай след Tesla Model 3. Малкият автомобил беше пуснат предишното лято, а до януари 2021 година са продадени 160 хиляди копия. Цена - от Щатски долар 4 400.
Maruti Suzuki Alto  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

Maruti Suzuki Alto се класира на второ място с цена от 4100 $. Хечбекът с четири порти е най-продаваният и един от най-евтините коли в Индия.
Renault Kwid  Нов лист с най-евтините коли в света (един от тях се продава и у нас)

И най-после, най-достъпният автомобил в света е Renault Kwid, особено планиран за индийския пазар, който се продава от 2015 година. Можете да го купите единствено за Щатски долар 3 900.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР