Експерти от Индийската организация за космически изследвания (ISRO) издигнаха в

...
Експерти от Индийската организация за космически изследвания (ISRO) издигнаха в
Коментари Харесай

Индийската соларна обсерватория Aditya-1 успешно завърши втората си маневра в орбита около Земята

Експерти от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) издигнаха в околоземна орбита автоматизираната слънчева изследователска станция Aditya-1, която беше изстреляна в космоса по-рано този месец. Следващата маневра за смяна на орбитата на слънчевата обсерватория е планувана да бъде осъществена на 10 септември.

" Втората маневра наоколо до Земята беше сполучливо осъществена от звеното ISTRAC в Бангалор [мрежата от станции за следене и надзор на галактическите апарати на ISRO] ", се споделя в изказване на аерокосмическата организация, оповестено в обществената мрежа X (бивш Twitter). Първата маневра за поправяне на орбитата беше осъществена на 3 септември.
-->
Припомняме, че първата автоматизирана слънчева изследователска станция на Индия " Адитя-1 " беше изстреляна в космоса на 2 септември от площадката на галактическия център " Сатиш Дхаван ". Около час след изстрелването ракетата изведе обсерваторията в ниска околоземна орбита. Очаква се станцията да извърши серия от маневри, преди да се насочи към началната си точка.

Адитя-1 ще се намира в орбита хало в точката на Лагранж L1 на системата Слънце-Земя, която е на към 1,5 милиона километра от Земята. Апаратът ще може да следи Слънцето непрестанно, без затъмнения и с най-малък разход на гориво. Станцията е оборудвана с друго съоръжение, предопределено за наблюдаване на фотосферата, хромосферата и външните пластове на Слънцето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР