Експерти от фондация Джендър алтернативи отчетоха на пресконференция проекта Като

...
Експерти от фондация Джендър алтернативи отчетоха на пресконференция проекта Като
Коментари Харесай

Жертви на насилие изиграха емоциите си в спектакъл

Експерти от фондация " Джендър други възможности " регистрираха на конференция плана " Като в приказките ", финансиран от фондация " Уникредит ". В плана вземат участие 10 деца на възраст от 8 до 14 година, претърпели принуждение в фамилията, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Работата с децата стартира с работилници, по време на които децата са основали две приказки - " Феята на страстите " и " Кралското семейство и неприятният змей " и до края на месеца ще бъдат издадени в специфична брошура дружно с рисунките, направени от децата към историите.

" Феята на страстите " е претворена в сценичен театър, в който реализатори на функциите са самите създатели. Сюжетът споделя позитивните и негативните човешки страсти през които всеки минава, по какъв начин да бъдем балансьор, по какъв начин да преодоляваме негативните страсти, по какъв начин да бъдем другари с тях. Децата са изработили и костюмите за представлението, което е изиграно на сцената на Кукления спектакъл пред родителите им. Обсъжда се вид спектакълът да бъде изигран още един път пред аудитория. 

В началото на плана децата били доста затворени, свити в черупките си, някои от тях въобще не желаели да поддържат връзка, само че в течение на работата почнали да се отпускат. На финала били доста разтревожени, че завършват, а едното даже се разплакало: " Какво, до тук ли бяхме, ние повече няма ли да се виждаме? ". 

Повече за плана и резултата от него гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР