Цената на таксиметровите услуги ще се повиши, тъй като не

...
</TD
>Цената на таксиметровите услуги ще се повиши, тъй като не
Коментари Харесай

Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи

Цената на таксиметровите услуги ще се увеличи, защото не е променяна от 10 години. Предложението ще бъде качено на уеб страницата на Община Пловдив за публично разискване и по-късно ще се внесе в Общинския съвет. Това стана ясно от думите на заместник-кмета по превоз, предава Plovdiv24.bg .

Увеличението е обсъждано на среща в приемния ден на вицекмета със съпредседателя на Националната асоциация за отбрана на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТВ) Володя Домашенко и представители на други таксиметрови организации. Дискутирана е и смяната на лимита на таксиметровите коли, които могат да работят в Пловдив.

Според Петкова, водачите имат съображение да желаят смяна на цените поради по-скъпите горива, инфлация, осигуровки. През 2017 година е било предлагано нарастване, само че не е получило поддръжка на болшинството общински съветници.

Освен по-високи цени, таксистите са поискали от община Пловдив да се направи проучване на съществуващите стоянки и, където липсват или са развалени знаците, да бъдат възобновени.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР