Президентът Румен Радев заяви, че България десетилетия напред трябва да

...
Президентът Румен Радев заяви, че България десетилетия напред трябва да
Коментари Харесай

Президентът: България трябва да продължи да развива ядрена енергетика, а не да се отказва от своите базови мощности

Президентът Румен Радев съобщи, че България десетилетия напред би трябвало да продължи да развива нуклеарна енергетика, а не да се отхвърля от своите базови мощности. Според него, това ще ни даде успокоение, до момента в който страната ни стартира да разчита напълно на слънце, вятър и други нови източници на сила.

Държавният глава беше специфичен посетител на Международна нуклеарна конференция, която се организира в курорта " Златни пясъци " край Варна. Пред участниците в събитието Радев напомни, че България има 50-годишен опит в безвредна и вяра употреба на нуклеарни мощности и то напълно с наши готови висококвалифицирани фрагменти. Той даде за образец съседите от Румъния, които работят за построяването на нови реактори:

" И аз в моя оставащ мандат като президент ще работя и с българските държавни управления и българския парламент ние да имаме по-голяма изясненост и по-сериозни гаранции. Строителството на един нов блок отваря опция за хиляди нови работни места при негово създаване. След това дава опция за друга спомагателна трудова претовареност. Пътищата напред са ясни. Аз доста се веселя, че най-накрая след дълги години изчакване, които се оказаха пагубни, има политическо решение и воля България да продължи да развива своята нуклеарна енергетика. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР