Експерти от Британския климатичен изследователски център започнаха остра атака срещу

...
Експерти от Британския климатичен изследователски център започнаха остра атака срещу
Коментари Харесай

Прогнозите за глобалното затопляне подвеждат хората

Експерти от Британския климатичен проучвателен център започнаха остра офанзива против сътрудници учени и публицисти, които преувеличават последствията от световното стопляне.

Метеорологическата работа - Хедли център, една от най-престижните проучвателен служби в света, декларира, че " апокалиптичните прогнози " за топенето на арктичните ледове и повишение на температурите имат толкоз неприятно въздействие, колкото и изказванието, че световното стопляне не съществува. Тези изказвания обаче предумишлено изопачават науката и могат да подкопаят напъните за справяне с излъчванията на въглероден двуокис.

 Прогнозите за световното стопляне подвеждат хората

В публикация, оповестена в Guardian, доктор Вики Поуп, основният консултант по въпроса за климатичните промени в Метеорологическата работа, приканва учени и публицисти да престанат с подвеждащите обществеността " изказвания и спорни изказвания ".

Д-р Питър Стот, климатичен откривател в в Метеорологическата работа, декларира, че най-разпространеното изкривяване е да се вземат данните от няколко години и да се екстраполират до това, което ще се случи, в случай че продължава по този метод. Той е безапелационен, че: " Така не може да се прави. Трябва да се огледа дълготрайната наклонност и по-късно естествените съмнения. "

Драматичните предсказания за повишение на температурите и топенето на морските ледове, въз основата на няколко показания, могат да дадат противоположен резултат, когато естествените съмнения се трансформират и трендовете се извърнат в друга посока.

Според Вики Поуп, има малко доказателства в поддръжка на изказванията, че арктичният лед е достигнал висшата точка та размразяване и може да изчезне в границите на 10 години, или това е по този начин, защото някои отчети го допускат. През лятото ледът в Арктика, образуван от замръзнала морска вода, е намалял през последните години. Образуването на лед през септември предходната година е с 34% по-малко от междинното количество, което се е образува през този интервал от както са почнали сателитните измервания през 1979 година.

" Рекордното размразяване на ледовете през последните няколко години, може елементарно да се дължи на естествените съмнения във времето, с увеличение на образуващия се през лятото лед още веднъж през идващите няколко години ", споделя Поуп.

Критиките отразяват загрижеността на Метеорологическата работа, че дебатът за световното стопляне поражда риск за изнудване от страна на хора, които преследват лични цели и ползи. Тези рецензии идват преди основна година на политически полемики за изменението на климата, които ще доближат кулминационната точка си през декември с високо равнище на политическите договаряния в Копенхаген, когато длъжностните лица ще се опитат да изяснят наследника на Протокола от Киото.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР