Експерти от Атлантическия съвет анализираха настроенията в страните от Централна

...
Експерти от Атлантическия съвет анализираха настроенията в страните от Централна
Коментари Харесай

Българите смятат САЩ за по-голяма заплаха от Русия?

Експерти от Атлантическия съвет проучиха настроенията в страните от Централна и Източна Европа във връзка с Русия и Съединени американски щати и откриха''тревожна тенденция''. Това се споделя в обявата ''Съединените щати и Централна Европа: второ столетие на съдействие ", оповестена на уеб страницата на съвета, съобщи "Фокус ", цитирайки РИА Новости.

Отбелязва се, че от 2017 година отношението на жителите на централноевропейските страни към НАТО се е подобрило. Подкрепата за Северноатлантическия алианс в Чехия се е нараснала с 27%, в Словакия с 13%, в Румъния и Унгария – с по 7% и в Полша с 6%.

,,Въпреки това, около възходящата поддръжка за НАТО в някои страни от Централна Европа се следи тревожна наклонност - може би заради съветската дезинформация - отрицателно разбиране на Съединени американски щати. Въпреки обстоятелството, че всички страни в района са членове на НАТО, 23% считат Съединени американски щати за евентуална опасност. Още по-лошо е това че в България и Словакия множеството хора считат, че главната опасност за техните страни е Съединени американски щати, а не Русия'', изясняват създателите на отчета.

В България Русия считат за опасност единствено 7% против 25%, които са показали Съединени американски щати. В Словакия 41% от респондентите считат Съединените щати за опасност, а Русия – единствено 26%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР