Експертът Зак Дофман призова потребителите на смартфони с Android да

...
Експертът Зак Дофман призова потребителите на смартфони с Android да
Коментари Харесай

Внимание: Опасно приложение краде данни от телефона

Експертът Зак Дофман прикани потребителите на смарт телефони с Android да отстранен едно доста рисково приложение. Говорим за платени и безвъзмездни версии на SuperVPN, написа той в публикация за списание Forbes .

Според Дофман приложението има над 100 милиона изтегляния. В същото време програмата, предопределена да направи достъпа на потребителя до мрежата безвреден, работи противоположното: специалистите упрекват SuperVPN, че употребява шпионски програмен продукт и приключване на данни.

И по този начин, създателят на публикацията обръща внимание на новината, която се появи през февруари тази година - той приказва за продажбата на хакерски конгрес на три бази данни с информация за устройството и потребителски идентификационни данни SuperVPN, GeckoVPN и ChatVPN. Освен това, съгласно Дофман, услугата Google Play има най-малко шест приложения с идентични SuperVPN икони и описания.

Експертът предложи на потребителите, които желаят да се защитят с VPN, да изберат приближен разработчик с действителни мнения, а също и да не се доверяват на безвъзмездни стратегии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР