Експерименти на изследователи от Чикагския университет доказаха, че нелогични на

...
Експерименти на изследователи от Чикагския университет доказаха, че нелогични на
Коментари Харесай

Този научен експеримент ще ви убеди, че суеверията работят

Експерименти на откриватели от Чикагския университет потвърдиха, че нелогични на пръв взор ритуали, като да хвърли сол през рамо, в действителност гонят неприятния шанс.

Общо пет опита върху доброволци са посочили, че в действителност чукането върху дърво може да държи надалеч това, което ни плаши.

Според опита другите суеверия, които хората извършват, с цел да се скрият от злото, могат да трансформират метода им на живот и вероятността, с която гледат на ориста си.

При първата част от опитите участниците е трябвало да провокират шанса си, казвайки на глас нещо, от което се опасяват, като да вземем за пример Никой мой непосредствен няма да почине в злополука, след което почуквали на дърво.

Анализът на учените посочил, че ритуалът, с който анулирали някое проклинание, работил, тъй като човек незабавно се успокоявал. И на умишлено, и на подсъзнателно равнище те вярвали, че неприятното нещо, което са споделили, в никакъв случай няма да се случи, тъй като с действието си са го предотвратили.

Намесата, която използваме, като да се завъртим три пъти към себе си или хвърлим сол през рамо, има позитивен психически резултат върху човек.

 Синьо око

Така се убеждаваме, че се спрели нещо неприятно, което заплашва живота и здравето на нас или наши близки, написа Time Magazine.

Опитите са потвърдили, че душeвността освен се успокоява, само че и държанието се трансформира от отрицателно към положително, а това значително може да дефинира до какъв брой ще сме щастливи.

Затова, в случай че твърдо вярвате, че суеверията работят и с едно почукване по масата ще предотвратите неприятно събитие, просто го направете, без да се притеснявате, че ще ви се присмиват.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР