Ексклузивна среща с родилката от Силистра, която в началото на

...
Ексклузивна среща с родилката от Силистра, която в началото на
Коментари Харесай

Разтърсващ разказ на родилката с близнаци, спасена със Спартана

Ексклузивна среща с родилката от Силистра, която при започване на януари беше избавена благодарение на държавния аероплан „ Спартан ”. Само два дни, откакто роди близнаци, дамата се утежни и беше превозена до Балчик, а оттова с военния аероплан до „ Майчин дом “ в София. За първи път родилката реши да приказва, предава Нова тв.

38-годишната Господинка беше избавена след невиждана логистична интервенция по въздух. „ Все още не съм прегръщала децата си. Все още не съм ги усетила като майка ”, споделя тя.
-->
Всичко стартира с раждането на близнаците Константин и Тея на 4-ти януари в болничното заведение в Силистра. Бебета се появяват след планувано секцио, само че положението на родилката внезапно се утежнява.

„ Около 9 ч. разбрах, че съм станал татко на близнаци. Може би, няколко часа по-късно всичко беше наред. В един миг обаче ми оповестиха, че се следи утежняване на здравословното ѝ положение и има потребност от кръвопреливане ”, споделя брачният партньор на родилката Константин Йовев.

„ Всичко ми е като сън, чувах някакви диалози, че би трябвало да се направи интервенция и това помня ”, изяснява Господинка.

Малко след насладата от раждането на близнаците, идват неприятните вести. Жената е изгубила доста кръв и има потребност от преливане. Направена ѝ е интервенция. Родилката идва в схващане за малко, само че макар битката на лекарите в Силистра, се утежнява.„ Наложи се по неотложност да бъде превозена от Силистра в София. Министерствата на опазването на здравето и защитата съумяха да се провеждат задоволително бързо и да окажат нужното подпомагане ”, разяснява Константин.

Ден след раждането виталните индикатори на родилката оставали все по този начин сериозни. Лекарите в Силистра образували екип, който да вземе решение по какъв начин да се случи по-нататъшното лекуване.

Така се стигнало до чудесно плануваната и проведена въздушна интервенция с присъединяване на медици и военни.

На 6-и януари хеликоптер придвижи родилката от Силистра до летището в Балчик. Оттам самолетът „ Спартан ” я транспортира до София, където я чака кола за спешна помощ. Само за 20 минути от летището, незабавният екип предава родилката в ръцете на лекарите от „ Майчин дом ”.

Близо месец след раждането Господинка към момента е изтощена – физически и прочувствено. Коства ѝ старания даже да приказва. И въпреки към този момент да е вкъщи си, към момента е под здравно наблюдаване. Разказва, че още не може да осъзнае какви старания са били положени за спасяването на живота ѝ.

„ Знам единствено, че дължа живота си на безусловно всички хора. Не желая да изтъквам имена, с цел да не обидя някого. Всички са взели участие в моето избавяне, няма човек, който да не е дал нещо от себе си. Благодаря на цяла България, благодаря на тези, които се молеха, тъй като знам, че има Господ ”, споделя дамата.

Господинка и Константин имат и шестгодишна щерка. Новородените близнаци, които останали в Неонатологията на силистренската болница до завръщането на майка им от София, към този момент са си у дома. За тях се грижи баба им, оказват помощ ѝ таткото и каката на бебетата.  „ Дължа голяма признателност на екипа на Неонатологията, тъй като е полагал най-хубавите грижи за дечицата ми ”, показва Господинка.

Военноморските и Военновъздушните ни сили извършиха сполучливо избавителна интервенция за здравна евакуация, която е била извършена по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов след искане от Министерството на здравеопазването, регистрираха управляващите. В битката за живот се включиха лекари от четири лечебни заведения в София и Силистра. А едно семейство още веднъж е дружно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР