Екологични сдружения дадоха срок до края на годината шефът на

...
Екологични сдружения дадоха срок до края на годината шефът на
Коментари Харесай

Блокират АМ „Тракия”, ако шефът на РИОСВ не подаде оставка

Екологични сдружения дадоха период до края на годината шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда доцент Стефан Шилев и директоръ на Басейнова дирекция Георги Семерджиев да подадат оставки. В противоположен случай поданици на селата Куртово Конаре, Труд, Червен ще блокират Автомагистрала „ Тракия”.

Поводът е настоящата кариера край Куртово Конаре и издадените разрешителни за водовземане от локалната река на концесионера „ Персенк инвест”. По този метод локалните били лишени от опция да употребяват вода за напояване на земите си в близост.

Станимир Тончев изясни, че Регионална инспекция за опазване на околната среда не може да отбрани ползите им и позволява вложител без извършен Оценка на въздействието върху околната среда. Той засяга инсталацията за биогаз в региона. Местните към този момент излизаха на пет митинга против миризмата, шума от инсталацията.

Инициативният комитет от село Червен пък стачкува против откриването на нова кариера край селото, за която популацията не е било известено в точния момент. В момента протестиращите водят дело в Административния съд против откриването й.
тагове екология съдружие екозащитник оставка стефан шилев риосв
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР