Екоинспектори са регистрирали замърсяване на реките Юговска и Чепеларска в

...
Екоинспектори са регистрирали замърсяване на реките Юговска и Чепеларска в
Коментари Харесай

Авария в хвостопровод замърси реките Юговска и Чепеларска

Екоинспектори са записали замърсяване на реките Юговска и Чепеларска в Родопите, разследване на повреда на хвостопровод на " Лъки Инвест " ЕООД. Това оповестиха от пресцентъра на Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " - Пловдив. След получен в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив сигнал са образувани два екипа от специалисти на Басейнова дирекция, районните инспекции по запазване на околната среда в Пловдив и Смолян, както от Изпълнителните организации по околна среда в двата града.

Взети са проби от 8 пункта по течението на двете реки. Установено е изпускане на хвост във водите на река Юговска наоколо до град Лъки. До случая се е стигнало след повреда на довеждащ хвостопровод, отвеждащ хвоста от Лъкинска обогатителна фабрика до хвостохранилище " Лъки - 2 - Комплекс ". Допуснато е нерегламентирано заустване на хвост в река Юговска, в резултат на което водите на реката са със мощно изменен цвят.

Аварията е отстранена в границите на един час. За позволеното нарушаване против сдружението ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения.

При сходна повреда фабриката се стопира незабавно, а приключването на хвоста се трансферира в обособен басейн, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на " Лъки Иневст " Атанас Марински и добави, че спуканата тръба е заменена незабавно. Според него има приключване на несъмнено количество хвост в реката, само че по думите му " то е толкоз малко, че ни би предизвикало замърсяване на водата и умряла риба няма да има ".

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР