Екоактивисти заплашиха да блокират днес лондонското метро като продължение на

...
Екоактивисти заплашиха да блокират днес лондонското метро като продължение на
Коментари Харесай

Екоактивисти заплашиха да блокират лондонското метро

Екоактивисти заплашиха да блокират през днешния ден лондонското метро като продължение на митинга им против бездействието по въпроса за климатичните промени, съобщи ДПА.

Групата "Бунт против унищожаването на природата " (Extinction Rebellion или XR) стартира демонстрациите си в понеделник на знакови места, в това число на площада пред Народното събрание, моста Ватерло и Оксфорд Съркъс. Според полицията са били наранени към 500 000 души, а 56 автобусни линии за били спрени.

"На 17 април XR ненасилствено ще прекъсне работата на метрополитена, с цел да подчертае изключителното положение с екологичния колапс ", сподели групата в изказване.

"Искрено се извиняваме на всички, които моge да пострадат като последица от това спиране. При всевъзможни други условия, даже не бихме си помислили да прекъсваме работата на метрополитена, само че това е изключителна обстановка... блокирането на стопанската система е нужно, с цел да накараме държавното управление да седне на масата на договарянията по нашите претенции ", споделиха екоактивистите.

Не се знае по какъв начин групата ще блокира метрото в английската столица.

Вчера кметът на Лондон, Садик Хан съобщи, че споделя "въодушевлението " на протестиращите и е "твърд покровител на правото на кротичък митинг ". В същото време Хан сподели, че е "изключително смутен " от проектите за спирането на работата на подземната железница, и добави, че е "от основно значение да се даде достъп на повече хора до публичния превоз... в случай че желаеме да се оправим с екологичните проблеми ".

"Една такава офанзива против публичния превоз единствено ще навреди на идеята на всички борещи се против климатичните промени, както и ще изложи на риск сигурността на лондончани, и апелирам всеки решил да направи това да си намерения още веднъж ", прикани кметът на Лондон.

Полицията заяви, че до нощес е задържала 209 души по отношение на митинга.

Групата "Бунт против унищожаването на природата " възнамерява двуседмични митинги във Англия и 32 други страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР