Екипи на столичния инспекторат и на общинската полиция започват редовни

...
Екипи на столичния инспекторат и на общинската полиция започват редовни
Коментари Харесай

Проверяват общинските пазари за спазване на здравните мерки

Екипи на столичния инспекторат и на общинската полиция стартират постоянни инспекции за организацията и спазването на противоепидемичните ограничения на общинските пазари.

Проверките ще обзет както откритите сергии, по този начин и закритите магазини , сподели зам.-кметът по опазването на здравето Дончо Барбалов. "Има заповед на кмета от позиция на организацията по какъв начин да се подходи - да има дезинфекционни материали, а на закритите пространства надлежно би трябвало да се носят маски или шлемове, би трябвало да се съблюдават отстояния ", разясни той.

Директорът на пазари "Възраждане " - Драгомир Димитров напомни какви са противоепидемичните ограничения, които се взимат : "Пазарът би трябвало да има един вход, един излаз. Осигурили сме еднопосочно придвижване, отдалеченост сред хората, хора, които управляват в пазара и дезинфектанти за хората ".

На най-големия столичен пазар – Женския, през днешния ден не бяха установени съществени нарушавания, сподели инспекцията на екипите на Общината. "Видяхме, че е основана организация от позиция еднопосочност на придвижването. По обособените търговски обекти мисля, че сътрудниците ще би трябвало да извърнат по-голямо внимание ", сподели Барбалов.

Минути преди инспекцията клиенти на пазара обаче коментирахапред БНР: “Не се съблюдават ограниченията. Много са недисциплинирани “.

“Преди имаше надзор, имаше хора от Общината. Полза - никаква. Те и продаващите не съблюдават разпоредбите “, установи различен консуматор на пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР