Екипи на Столична община почистиха зелените площи под моста на

...
Екипи на Столична община почистиха зелените площи под моста на
Коментари Харесай

Екипи на СО изчистиха 190 тона отпадъци от зелени площи, слагат камери на места с нерегламентирани сметища |

Екипи на Столична община почистиха зелените площи под моста на автомагистралата при Гара Яна от нерагламентирано изхвърлени боклуци, заяви Красимир Димитров, шеф на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “.

„ Сметищата под мостове съставляват заплаха за стратегическата инфраструктура. При възможен пожар оборудванията могат да бъдат повредени, а трафикът усложнен “, сподели Красимир Димитров.

Премахнати са и 4 сметища, намиращи се наоколо до речни корита в регионите „ Искър “ и „ Нови Искър “ като предварителна защита против наводнения. До момента от посочените места са извозени 190 тона едрогабаритни боклуци.

По предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова следва да бъде построено и видеонаблюдение тук-там, които са обект на нерегламентирано изхвърляне на боклуци. Целта е както да бъдат открити нарушителите, по този начин и предварителна защита против нерегламентираното изхвърляне на боклуци.

Едни от първите места, на които ще бъде построено видеонаблюдение е в региона на кварталите „ Абдовица “ и „ Миленков “, както и под моста на автомагистралата при Гара Яна и при моста в „ Нови Искър “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР