Екипът на новоизбрания президент на Южна Корея, Йон Сук-йол, отстъпи

...
Екипът на новоизбрания президент на Южна Корея, Йон Сук-йол, отстъпи
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Южна Корея отстъпи от обещанието си

Екипът на новоизбрания президент на Южна Корея, Йон Сук-йол, отстъпи от даденото в предизборната акция заричане да отстрани министерството на равенството сред половете, само че без да отхвърля тази опция в бъдеще, съобщи Франс прес.

Избраният в средата на март реакционер се самоопределя като антифеминист. Той съумя да активизира млади гласоподаватели въз основата на този си метод.

Йон отхвърли съществуването на систематична дискриминация против дамите в Южна Корея (за каквато има задоволително доказателства) и даде обещание да отстрани министерството на равенството сред половете, чиито задания включват битка с домашното принуждение и трафика на хора, напомня Агенция Франс Прес.

Днес обаче неговият екип по приемането на властта съобщи, че към този момент министерството остава и Йон ще назначи собствен министър отпред на институцията.

" Беше решено, че съставът на кабинета ще се основава на сегашната система на държавното управление ", съобщи Ан Чеол-со, началник на екипа, като добави, че ще бъде прегледана и опцията за преструктуриране на министерството.

Новият министър ще бъде претрупан със задачата " да сътвори проект за определяне на проблемите и да дефинира дали съществуват ограничения " за вероятно преструктуриране.

По-рано специалисти подчертаха, че премахването на министерството, дадено от Йон, ще бъде мъчно. Това би изисквало законодателни промени, които да бъдат утвърдени от Народното събрание, следен сега от демократите.

След изборите новоизбраният президент даде обещание да съблюдава обещанието си при встъпването си в служба през май.

" Обещанието към момента е в действие ", съобщи през днешния ден пред медиите Чо Кюн-хо, представител на преходния екип. Той увери, че мярката ще бъде забавена заради съществуването на " разнообразни отзиви " за метода да бъде преструктурирано министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР