Екип от ветеринарни специалисти от Областната дирекция по безопасност на

...
Екип от ветеринарни специалисти от Областната дирекция по безопасност на
Коментари Харесай

Притичват се на помощ на бедстващите коне в Осоговската планина

Екип от ветеринарни експерти от Областната дирекция по сигурност на храните-Кюстендил ще окаже помощ на бедстващите коне в Осоговската планина. Възложена е и инспекция на притежателя им Петър Пищалов.

След постъпилата информация от доброволци за случая със стадото коне под връх Руен Българската организация за сигурността на храните предприе бърза инспекция по случая. Трима специалисти от ОДБХ - Кюстендил би трябвало да ревизират на място положението на конете, дали имат чипове за идентификация, както и дали притежателят на конете е получил средства по линия на ПРСР. Експертите ще окажат цялостно подпомагане за възстановяване на положението на конете.
Резултатите от инспекциите се чакат по-късно следобяд.

По-рано стана ясно, че Районна прокуратура Кюстендил се е сезирала по изявления в медии за изоставено от притежателя стадо коне в местността Бек Бунар, планината Осогово, вследствие на което към 70 животни са умряли.

Възложена е незабавна инспекция на органите на полицията и на Българската организация по сигурност на храните, с оглед преценка за съществуване на закононарушение по член 325б от Наказателния кодекс /проявена свирепост към гръбначни животни, от което е породена гибелта им/.

Предмет на инспекция е и информацията, че стадото коне е било отглеждано със средства, отпуснати по стратегии на Европейски Съюз /начин на приемане, разходване и отчитане на средствата/.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР