Екип от Университетската Първа МБАЛ, воден от началника на клиниката

...
Екип от Университетската Първа МБАЛ, воден от началника на клиниката
Коментари Харесай

Лекари от Първа МБАЛ са в готовност да окажат помощ на пострадалите в Турция

Екип от Университетската Първа МБАЛ, воден от началника на клиниката по ендоскопска и обща хирургия доцент Георги Гърбев, е в подготвеност да се включи в избавителните интервенции в помощ за потърпевшите от земетресението в Турция, оповестяват от Столична община.

Кметът Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов разискаха опциите и обявиха пред министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев желанието на лекарите от общинското лечебно заведение да оказват помощ на ранените в опустошителното злополучие.

Отпътуването на българските медици ще бъде координирано с турските здравни управляващи, с цел да може нашите лекари да отидат там, където знанията и уменията им ще са най-полезни.

" Началникът на хирургията и останалите сътрудници сами изявиха предпочитание да оказват помощ на сътрудниците си при превъзмогването на това злополучие. Освен хора и съседи, ние сме и лекари, които са се клели да оказват помощ на всеки, който има потребност от здравна грижа ", това разяснява шефът на общинската болница проф. доктор Цветомир Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР