Екип от учени, към които се включи и американския астрофизик

...
Екип от учени, към които се включи и американския астрофизик
Коментари Харесай

Екип от учени тръгна по следите на траките

Екип от учени, към които се включи и американския астрофизик от НАСА Томас Брофи, стартира интернационална експедиция за проучване на следите, оставени от античните траки в Родопите.

Известно е, че преди 8000 години античните траки са обитавали нашите земи, само че и до през днешния ден не е изцяло ясно за какво тази антична цивилизация е изцяло изчезнала.

Предишни открития в местности на Родопите потвърждават, че траките са имали отлични знания за Космоса и звездите, само че пък не познавали оръжието.

Експедицията, в която вземат участие професор Ана Радунчева от Археологическия институт към Българска академия на науките, археоастраномът Робърт Бовал, геологът лекар Робърт Шок и астрофизикът от НАСА Томас Брофи ще изследва каменните светилища и обсерватории в Родопите.

 Траки

Учените са решени да разчетат знаците, оставени в Балинташ, Татул и Харман Кая. Проучването ще се извърши със съдействието на фондациите Дънди Прешъс и Credo Bonum.

Първоначално учените ще се насочат към Източните Родопи, които от Древността съхраняват културата на траките.

Робърт Бовал е един от най-видните откриватели на египтологията и космологията - по-специално на смисъла на пирамидите, въпроса за тяхната възраст, както и вярванията и познанията на античните хора за Вселената.

 Родопи

Неговите книги и планове са документирани от Би Би Си, National Geographic, Discovery Channel, History Channel, CNN и RAI 1, които са снимали ред научнопопулярни поредици за неговите проучвания.

Интересът на археоастранома към траките се разсънва предходната година, когато посещава страната ни. Той счита, че историческите светилища в България може да са по-стари даже от древноегипетските. Освен това в детайли проучване на обектите в страната ни може да покаже от кое място е тръгнало развиването на човешката цивилизация.

Съчетанието сред интернационално приетите Робърт Бовал, Робърт Шок и Том Брофи и българския академик професор Ана Радунчева може да докара до съществени и сензационни открития.

Тяхното проучване се филмира от Българска национална телевизия и за момента работното му заглавие е По следите на античните.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР