Екип от специалност Философия на Философския факултет започна разработване на

...
Екип от специалност Философия на Философския факултет започна разработване на
Коментари Харесай

СУ разработва онлайн речник по философия

Екип от компетентност " Философия " на Философския факултет стартира създаване на онлайн речник по философия - Thesaurus. Sofia University Dictionary of Philosophy. Това оповестиха от Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Фокусът на речника е върху " философските думи ". Целта е да се покаже благосъстоянието на философския език. Мислителите освен придават философско значение на думи от литературния и всекидневния език, само че постоянно измислят нови думи, с цел да съумеят да показват по-адекватно своите понятия и хрумвания. В създаването на речника вземат участие и създатели от задгранични университети, които към този момент са се заели с написването на публикации за Thesaurus, показват от СУ.

Редактори на речника са Иван Колев, Христо Стоев, Владимир Теохаров и Георги Герджиков от катедрата " Философия " и Тодор Полименов от катедрата по логичност, нравственос и хармония в Софийския университет.

Началната фаза от плана е осъществена с поддръжката на Фонд " Научни проучвания " при Софийския университет " Свети Климент Охридски ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР