Екип от археолози са успели да дешифрират символи върху храм

...
Екип от археолози са успели да дешифрират символи върху храм
Коментари Харесай

Древни символи разкриват опустошителен удар с комета преди 13 000 години

Екип от археолози са съумели да дешифрират знаци върху храм в Турция, които съгласно тях демонстрират унищожителен конфликт сред Земята и комета, случил се преди близо 13 000 години.

Компютърни симулации, направени за този исторически интервал, демонстрират, че планетата ни е била ударена през Ледниковата ера, а конфликтът напълно в трансформирал образа на Земята.

Ледниковият интервал е бил основен за развиването на човечеството. В отговор на по-студения климат се появява селското стопанство, а първите неолитни цивилизации го развиват. Ледниковият интервал се свързва и с изгубването на вълнестия мамут.

Краят на този интервал към момента се изследва от учените, а ударът с кометата може да даде начало на нови хипотези.

Екип от учени от Университета в Единбург, Англия считат, че каменните резби, открити върху храма Гьобекли Тере в Южна Турция ще дадат повече информация за Ледниковата ера.

Разчитането на знаците за момента демонстрира, че храмът освен е служел за духовно средище, а в Древността евентуално е бил и обсерватория, през която се следило нощното небе.

Един от стълбовете му наподобява е послужил като монумент на това унищожително събитие – може би най-лошия ден в историята от края на ледената ера, споделя откривателят Мартин Суетман пред английския Телеграф.

Смята се, че храмът Гьобекли тепе е издигнат през 9000 година преди Христа и е по-древен даже Стоунхендж, който се появява към 2000 година по-късно.

По стените на храма са изрисувана разнообразни фигури на животни, само че това, което най-силно притегля вниманието на учените, са роякът от комети /виж галерията/, които удрят Земята. На изображението има и човек без глава, което най-вероятно демонстрира опустошението след конфликта.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР