Екип от археолози откри, че най-известната от пирамидите на маите

...
Екип от археолози откри, че най-известната от пирамидите на маите
Коментари Харесай

Още една тайна на пирамидата Кукулкан излезе наяве

Екип от археолози откри, че най-известната от пирамидите на маите е строене на правилото на съветските матрьошки. Изследване на пирамидата Кукулкан демонстрира, че в храмовия комплекс се намира още една сходна конструкция.

Това е третата от поредицата по-малки пирамиди, на които се натъкнаха учените, изследвайки комплекса Чичен Ица, който в предишното е бил централно място за жертвоприношения.

Подобно на известните дървени съветски кукли пирамидите са строени една върху друга, което е удостоверение за истинската мисъл на народ, прочут с варварските си вярвания, декларира ръководителят на екипа Рене Чавес Сегуро.

На конференция бяха показани и цялостните отчети от археоложката експедиция.

Според проучванията най-голямата част от пирамидата Кукулкан /виж галерията/ стига 30 метра. Тя е и най-външната ѝ част. Под нея обаче се разполагат още две по-малки пирамиди с размери от надлежно 20 метра и 10 метра.

Самата конструкция на пирамидите демонстрира, че тя е строена на три стадия, като е евентуално сред тях да има промеждутъци от време, а пирамидата да е довършвана от разнообразни владетели.

Според антрополога и историк Денис Лореия Арготе най-малката и вътрешна пирамида е издигната през 500-800 година преди Христа, което се сочи като класическия интервал на майската цивилизация.

При построяването на идващите две пирамиди има минимум 200 години разлика, безапелационен е историкът.

Откритието на археолозите е доказано и посредством 3D скенер, който наскоро откри и че под пирамидата тече река.

Изследването е значимо, защото ще потвърди, че маите са имали отлични знание по астрономия и геология, макар че не са имали нужните помощни принадлежности.

Освен това с по-подробно изследване на пирамидата може да се разбере повече за първия интервал от развиването на майската цивилизация.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР