Екатерина Захариева ще участва в Съвет Външни работи“ в Брюксел

...
Екатерина Захариева ще участва в Съвет Външни работи“ в Брюксел
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в Съвет „Външни работи“ в Брюксел

Екатерина Захариева ще взе участие в Съвет „ Външни работи “ в Брюксел
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще вземе присъединяване в Съвет „ Външни работи “, който ще се организира на 10 декември в Брюксел. Заседанието ще стартира с полемика по настоящи въпроси, измежду които обстановката в Шри Ланка, Йемен и Сирия.

Планът за деяние против дезинформацията, разгласен от Европейска комисия на 5 декември, също ще бъде измежду тематиките, които министрите ще обсъдят. Целта на Плана е да подсигурява отбраната на демократичните системи и обществените диспути в светлината на идните през 2019 година избори за Европейски парламент, както и някои национални избори в страни членки до 2020 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Последният постоянен Съвет „ Външни работи “ за актуалната година се организира в деня на 70-ата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на индивида и тематиката за правата на индивида също е включена в дневния ред на съвещанието.

Първите дипломати ще проведат полемика по Иран. Съветът ще обмени отзиви по отношение на Западните Балкани по необятен кръг от тематики. Министрите ще създадат обзор на актуалните и бъдещите задължения на Съюза в района и ще обсъдят настоящите събития.

Работната сесия ще продължи с полемика по Украйна. Темата ще бъде продължена и на работния обяд на министрите, в който ще взе участие и украинският им сътрудник Павло Климкин.

Министрите ще обсъдят ситуацията във Венецуела. Тема на Съвета ще бъде и съдействие сред Европейски Съюз и Африканския съюз (АС) предвид на идната среща на министрите от Европейски Съюз и Апелативен съд през януари 2019 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР