ЕК заплаши със санкции и България. Причината е, че все

...
ЕК заплаши със санкции и България. Причината е, че все
Коментари Харесай

ЕК заплаши със санкции и България

Европейска комисия заплаши със наказания и България. Причината е, че към момента не сме вдигнали възбраната за импорт от Украйна.

Европейската комисия предизвести през днешния ден, че може да предприеме наказателни процедури срещу  няколко страни от Европейския съюз. Това са страните, които постановат едностранни ограничавания на земеделския импорт от Украйна.

Целта ни е да реализираме решение взаимно с всички наранени страни, сподели представител на комисията на конференция в отговор на въпроси.

Държавите в Европейски Съюз нямат право да постановат едностранни ограничения, а задачата ни е да реализираме решение благодарение на всички наранени. Украйна показа тази седмица проект за деяние, обсъждаме го, добави представителят.

Планът планува Украйна да вкара бързо контрол на износа на артикули. В този случай няма да има потребност от едностранни ограничавания.

Глоби може да има

Европейска комисия резервира правото си, в случай че реши, да предприеме наказателни процедури против страните, които поддържат едностранни ограничения.

Говорителят добави, че към този момент Европейска комисия не е осведомена с ограниченията, предприемани от България. Обсъждаме тези въпроси двустранно, стана ясно от думите му.

Европейската комисия ще бъде длъжна да съставлява страните от Европейски Съюз в разногласието в Световната комерсиална организация по въпроса за украинския експорт. Украйна предяви преди дни иск в организацията против Полша, Унгария и Словакия. Причината са подхванатите от тях едностранни ограничавания против вноса на украински аграрни артикули.

На 15 септември европейската комисия реши да не продължава краткотрайните ограничавания за украинския аграрни импорт.

Временните ограничения засягаха преноса на украинска годишна продукция през България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия.

След тази дата Будапеща, Братислава и Варшава вкараха едностранни ограничения. Заради разногласието Полша разгласи желание да приключи военната помощ за Украйна. Междувременно Украйна даде обещание да вкара лицензи за износа, с цел да ограничи опцията за наново пораждане на компликации на европейския пазар.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР