Ежедневната употреба на кисело мляко помага да се снижи кръвното

...
Ежедневната употреба на кисело мляко помага да се снижи кръвното
Коментари Харесай

Идеалната закуска, която регулира кръвното

Ежедневната приложимост на кисело мляко оказва помощ да се снижи кръвното налягане при хипертония, са изяснили учените. Резултатите от тяхното проучване са оповестени в изданието.

Служителите на Университета на Южна Австралия дружно с техни сътрудници от Университета на Мейн са изучили връзката сред съществуването на йогурт в менюто, кръвното налягане и рисковите фактори за развиване на сърдечносъдови болести. За основа те взели данните на 915 души, участващи в дълготрайното проучване Maine-Syracuse Longitudinal Study, което се организира от 1974 година. То е отдадено на заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, на първо място хипертония, прецизира.
3 неточности, които позволяват множеството хора с високо кръвно
Хората с високо кръвно налягане постоянно подценяват положението си и позволяват неточности, които могат да се окажат съдбовни. Една от тях е свър...

Авторите сравнили храненето на доброволците с техните медицински индикатори и стигнали до извода, че даже от време на време да се хапва кисело мляко, това може да усъвършенства самочувствието на хората с високо кръвно. При тези, при които киселомлечният артикул участва постоянно в менюто, индикаторите (при норма 120/80 милиметра живачен стълб) били със седем пункта по-ниски, в сравнение с при тези, които не го използват.

„ Млечните артикули, изключително йогурт, могат да намалят кръвното налягане. Това е обвързвано с обстоятелството, че млечните артикули съдържат редица хранителни микроелементи, в това число калций, магнезий и калий, които вземат участие в регулирането на кръвното налягане “, разяснява доктор Александра Уейд.

Този артикул съдържа бактерии, които способстват за изработването на протеини. Те на собствен ред въздействат върху кръвното налягане, прибавя тя.
Най-опасната неточност при намаляване
На собствен ред американският диетолог Лиза Московиц отбелязва най-голямата неточност, обвързвана със закуските по време на диета, написа изданието.
Специални извършения смъкват високото кръвно налягане
Високото кръвно налягане оказва неподходящо влияние върху кръвоносните съдове и вътрешните органи, което може да докара до серио...

Често хората, които желаят да отслабнат, се отхвърлят от закуската, с цел да могат по-осезаемо да понижат количеството използвани калории. Това съгласно специалиста е неверно. Липсата на закуска води до съмнения в настроението, апетит и възприятие за отмалялост, което пречи на отслабването.

„ Това, което ядете или не ядете на закуска, може през остатъка на деня да бъде или в изгода, или във щета на вашите ресурси от сила, централизация, храносмилане, въодушевление, равнище на апетит и метаболитна функционалност “, изяснява Московиц.

Диетологът предлага освен да не се отхвърляме от закуската, само че и да следим тя да съдържа уравновесено количество белтъчини, фибри и мазнини. Ако заран нямате време за готвене, Московиц предлага да се задоволите със смутита, кисело мляко, изгорял самун с бадемово масло или протеинов бар.

По-рано американският диетолог Лаура Бурак назова метод да се направи закуската по-питателна и потребна за фигурата. овесена каша в комбиниране с белтъчини е пълноценна храна, която разрешава да се стабилизира равнището на кръвна захар и да се удължи възприятието за задоволеност.
Най-обикновена тиква против диабет и хипертония
Този зарзават (тиквата спада към така наречен плодови зеленчуци) е доста хранителен, съдържа малко мазнини, въглехидрати и калории, само че в него...

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР