Египтянинът, обвинен за убийството на две германски туристки вчера при

...
Египтянинът, обвинен за убийството на две германски туристки вчера при
Коментари Харесай

Нападателят от Хургада не е бил криминално проявен

Египтянинът, упрекнат за убийството на две немски туристки през вчерашния ден при нахлуване с нож в курортния град Хургада на Червено море, няма престъпно досие, оповестява частния вестник " Ал Масри ал Юм ", представен от ДПА.

Нападателят, разпознат като Абдел-Рахман Шаабан, е 27-годишен студент от провинция Кафр ал Шейх в делтата на Нил, писа вестникът, цитирайки чиновник по сигурността. " Досието му е чисто както в престъпен, по този начин и в политически проект. Той има добра известност в селото си ", твърди неназованият чиновник.

Египетското вътрешно министерство заяви през вчерашния ден, че нападателят неотложно е бил задържан и е разпитван за претекстовете на своето действие. Четирима други туристи бяха ранени при офанзивата. Министерството работи по версията, че цел на нападението са били точно туристи. " Според това, което знаем, нападателят е целел единствено задгранични туристи ", се показва в изказване на министерството.

Според чиновник от силите за сигурност в провинция Червено море нарушителят купил ножа, с който се нахвърлил против чужденците, малко преди нападението, съобщи ТАСС. " В петък сутринта той дошъл в Хургада, посетил една от джамиите за петъчната молитва, след това купил в един магазин кухненски нож и се отправил към туристическите комплекси на крайбрежието ", декларирал източникът. Той добавил, че след нападението нарушителят изхвърлил ножа и мобилния си телефон в морето. Те били открити и приложени към делото като съществени материални доказателства.

При вчерашното нахлуване бяха убити две немски гражданки, а две арменки, чехкиня и рускиня бяха ранени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР