Ефективни наказания от 4 години лишаване от свобода за Веселин

...
Ефективни наказания от 4 години лишаване от свобода за Веселин
Коментари Харесай

Присъдата на Марешки е в сила. Коментарът му

Ефективни санкции от 4 години отнемане от независимост за Веселин Марешки и 3 години и 6 месеца за Красимира Колева за изнудване, постанови Апелативният съд във Варна.

Съдът дефинира първичен общ режим на изтърпяване. Въззивната инстанция присъди и санкции „ санкция “ от 8 хиляди лева за Марешки и 6 хиляди лева за Колева. Двамата би трябвало солидарно да заплатят на гражданския просител 30 хиляди лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Присъдата е подписана с изключително мнение от ръководителя на правосъдния състав.

Съдът реши, че следва да вземе ограничения за неотклонение на двамата, като паричната гаранция за Веселин Марешки е  5 хиляди лева, а за Красимира - 3 хиляди лева Делото се преглежда за повторно от Варненския апелативен съд. На 14 септември 2020 различен правосъден състав призна двамата за отговорни и осъди подсъдимия на 4 години отнемане от независимост, а подсъдимата на 3 години и 6 месеца.

Защитата опонира, че няма доказателства за общ предумисъл и съучастничество. Подсъдимата не е знаела, че предприемачът желае от Асен Миланов 10 хиляди лева Според юристите на Веселин Марешки, не е потвърдено той да е осъществил опасност, която е детайл на закононарушението „ изнудване “. Разрушаването на терасата на заведението не е било закононарушение, защото тя е била нелегално построен обект, предстоящ на унищожаване.

Красимира Колева сподели пред съда, че е смятала дейностите си за правомерни и е почтена. Марешки пък изясни, че поради огромния размер на приходите на сдруженията му, не би се занимавал със дребни за него суми от 5-10 хиляди лева Той отхвърли да е изнудвал някого, в това число и Асен Миланов. В последната си дума подсъдимите желаеха да бъдат оправдани.

Присъдата, с която двамата  обвинени бяха приети за отговорни, предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР