Ефективната прокуратура е пазителят на обществения интерес и международните ценности,

...
Ефективната прокуратура е пазителят на обществения интерес и международните ценности,
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Даниела Машева: Ефективната прокуратура е пазител на обществения интерес

Ефективната прокуратура е пазителят на публичния интерес и интернационалните полезности, които сме приели за свое верую, посредством вярното и еднообразно използване на закона “.

Това съобщи Даниела Машева, заместител на основния прокурор на Република България, по време на Третия работен конгрес на основните прокурори на Балканските страни, който се организира на 9 и 10 ноември в гр. Букурещ, Румъния.

„ Успехът в битката с трансграничната проведена престъпност е вероятен единствено при основаване на механизми за съдействие сред прокурорите, пряк контакт и координирани дейности “, означи Машева.

От българска страна на форума участва и представителят на основния прокурор Сийка Милева, която акцентира, че взаимоотношението и разговорът сред прокуратурите от Балканския полуостров е поръчител за сигурността в района, за превъзмогване на компликациите пред проверяващите органи, основани от геополитическата конюнктура, както и за по-ефективно развиване на уменията и практиката на магистратите в обособените страни.

Третият Балкански конгрес на основните прокурори тази година се организира под патронажа на Прокуратурата към Върховния касационен съд на Румъния. Участници в събитието бяха още представители на прокуратурите в Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Словения, Турция.

Приветствия към участниците във форума насочиха генералният прокурор на Румъния Габриела Скутеа, ръководителят на Върховния касационен съд Корина-Алина Корбу, министърът на правораздаването Каталин Предою, ръководителят на Конституционния съд на Румъния Мариан Еначе.

Инициативата за основаването на Работния конгрес на основните прокурори на Балканските страни е на управленията на прокуратурите на Република България и Република Турция. Първата намира се организира през м. октомври 2019 година в гр. Измир, Турция, а Вторият Балкански конгрес се организира през м. юни 2021 година в гр. София. Форумът има за цел да затвърди положителното съдействие сред прокурорите от Балканския полуостров по наказателноправни въпроси, предварителната защита и противодействието на трансграничната проведена престъпност като трафика на наркотични субстанции, оръжия и незаконната миграция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР