Ефективна присъда от 1 година затвор и обществено порицание постанови

...
Ефективна присъда от 1 година затвор и обществено порицание постанови
Коментари Харесай

1 година затвор и обществено порицание за младежа от Русе, бил свои връстници

Ефективна присъда от 1 година затвор и публично неодобрение постанови през днешния ден Окръжният съд в Русе по делото против 18-годишен възпитаник, бил свои връстници. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 

Видеото, на което още малолетният тогава Джан Махмуд постанова с юмруци и унижава друго момче, провокира вълна от отвращение в крайдунавския град при започване на ноември предходната година. Стигна се даже до напрежение пред дома на младежа, против който бяха подадени и други тъжби за принуждение.

 

Повдигнати са общо 6 обвинявания против него - за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди на едно момче, както и за обир, изнудване и нанасяне на междинна телесна щета на друго.

 

Заради случая Махмуд, на който допреди това са възлагани огромни очаквания в гребането, беше изключен от клуба по кану-каяк и се наложи да довършва в независима форма образованието си в русенското спортно учебно заведение. На делото участва жертвата на побоя от публикуваното през предходната година видео Иво Бонев. Той съобщи, че се надява на ефикасна присъда, която да даде нужния урок на Махмуд и други младежи като него, че експанзията не е решение.

 

18-годишният възпитаник призна виновността си. Той, както и юристите му, подписаха съглашение с прокуратурата за ефикасна присъда, което беше утвърдено от Окръжния съд. От едногодишния период ще бъде приспаднато времето, през което Джан Махмуд е бил в ареста от ноември предходната година.

 

 

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР